צריכת חלב מוגברת מעלה את הסיכון לפרקינסון ? (Neurology)

מחקר שפורסם במהדורת 22 למרץ 2005 ב-Neurology מצא קשר בין צריכה של חלב לבין סיכון להתפתחות פרקינסון, בקרב גברים. המחקר שנמשך 30 שנה, כלל 7,504 גברים בגילאים 45-68 אשר השתתפו במחקר קרדיולוגי בהוואי.

מתוך קבוצה זו, נמצא כי במהלך 30 שנות המעקב, 128 חלו בפרקינסון. הניתוח הסטטיטי מצא שגברים שצרכו כמות יומית של מעל 454 ג’ של חלב , היו בסיכון של פי 2.3 לחלות בפרקינסון בהשוואה לגברים שלא צרכו חלב כלל.

בסה”כ הסיכון היה נמוך בשתי הקבוצות: בשתייני החלב מדובר על 14.9 מקרים בשנה  לכל 10,000 איש, ובמתנזרים מחלב רק 6.9 מקרים.  

לא נמצא קשר בין צריכת קלציום לפרקינסון, והחוקרים משערים שקיומו של הקשר הוא כנראה במרכיב אחר הנמצא בחלב.

NEUROLOGY 2005;64:1047-1051

באנגליה נראה שהרוחות סערו מעט בעקבות המחקר וה-BBC הקדיש תכנית לעניין. במשדר טען פרופ’ מידוקרופט, מהחברה לפרקינסון, שהמחקר הוא ראשוני בלבד, ודרושות עבודות נוספות כדי להעריך קיומו של קשר אפשרי בין מרכיבי החלב לפרקינסון. התזונאית רבקה פוסטר מהמוסד לתזונה בריטית הזהירה מפני קיצוץ בצריכת חלב בעקבות החששות שמעורר המחקר. לטענתה החלב ומוצריו הינם בעלי חשיבות רבה לתזונה מאוזנת ולאספקה של פרוטאין, ויטמינים מקבוצה B , ומינרלים כמו קלציום, אבץ ומגנזיום.

לדיווח ב- BBC  

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה