צריכת בשר ממושכת מעלה את הסיכון לסרטן קולורקטלי (JAMA)

מחקר זה מעריך את הקשר בין צריכה ארוכת טווח של בשר אדום ומעובד והיקרות סרטן קולורקטלי.

148,610 מבוגרים (גיל ממוצע 63), סיפקו מידע על צריכת בשר ב-1982 ושוב ש-1992/1993 כשנרשמו למחקר.

במעקב מ-1992/1993 עד 31 לאוגוסט 2001, זוהו 1667 מקרי סרטן קולורקטלי.





התוצאות הראו כי צריכת בשר גבוהה ב-1992/1993 נמצאה קשורה לסיכון גבוה לסרטן המעי הגס לאחר התאמה לגיל ולצריכת אנרגיה אך לא לאחר התאמה נוספת ל-BMI, עישון ומשתנים אחרים.

בצריכה ארוכת טווח, אנשים בשליש העליון של הצריכה ב-1982 וב-1992/1993 היו בעלי סיכון גבוה לסרטן דיסטלי במעי הגס הקשור בבשר מעובד (RR, 1.50; 95% CI, 1.04-2.17), ויחס בשר אדום לעוף ודגים (RR, 1.53; 95% CI, 1.08-2.18) ביחס לאלו בשליש התחתון בשני ציוני זמן אלו.

צריכה ארוכת טווח של עוף ודגים נמצאה בקשר הפוך לסיכון סרטן פרוקסימלי ודיסטלי במעי הגס.

צריכה גבוהה של בשר אדום שדווחה ב-1992/1993 נמצאה קשורה לסיכון גבוה לסרטן רקטלי (RR, 1.71; 95% CI, 1.15-2.52; P = 0.007 for trend), כפי שדווחה צריכה גבוהה בשנים 1982 ו-1992/1993 (RR, 1.43; 95% CI, 1.00-2.05). 

תוצאות אלו מחזקות את ההוכחה כי צריכת ממושכת של בשר אדום ומעובד עשויה להעלות את הסיכון לסרטן באזור הדיסטלי של המעי הגס.

JAMA. 2005;293:172-182




0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה