נראה שמתן moxifloxacin שווה ערך לטיפול הסטנדרטי בטיפול בזיהומים בעור ובבטן

טיפול ניסיוני במינון חד-יומי של moxifloxacin פועל טוב לפחות כמו הטיפול הסטנדרטי של מתן piperacillin-tazobactam באופן תוך ורידי יחד עם amoxicillin-clavulanate דרך הפה בטיפול בזיהומי עור מסובכים ובזיהומים של הבטן.

החוקר הראשי, ד”ר Giordano, מסביר כי נמצא שלשני סוגי הטיפולים יעילות דומה וכי משום ש-moxifloxacin ניתן באופן חד-יומי, גם במתן תוך-ורידי וגם במתן דרך הפה, הוא נוח יותר מבחינת הצוות המטפל ומבחינת הענות החולה.

הטיפול הסטנדרטי בזיהומי עור מסובכים הוא מתן piperacillin-tazobactam באינפוזיה לוריד כ-304 פעמים ביום, ולאחריו מתן amoxicillin-clavulanate, מסביר החוקר בעת הצגת הממצאים בכנס המדעי אודות תרופות אנטי-בקטריאליות וכמותרפיות.

למחקר הפרוספקטיבי, כפול הסמיות ורב המרכזי נרשמו חולים מאושפזים שסבלו מזיהומי עור מסובכים או מזיהומים הקשורים במבנה העור, שהשכיחים שבהם היו מורסות, צלוליטיס וזיהומי רגליים סוכתריים.

החוקרים חילקו באקראי 180 חולים לקבלת moxifloxacin במינון של 400 מ”ג בכל 24 שעות, ו-187 חולים לטיפול הסטנדרטי ב-piperacillin-tazobactam לוריד במינון של 3.0/0.375 גרם בכל 6 שעות ולאחר מכן amoxicillin-clavulanateדרך הפה במינון של 800 מ”ג בכל 12 שעות. כל חולה טופל במהלך 7-14 ימים.

שיעור הריפוי הכללי היה 79.4% בקבוצת ה-moxifloxacin ו-81.8% בקבוצת הטיפול הסטנדרטי, דבר המעיד כי מתן טיפול ה-moxifloxacin לא נפל ברמתו מהטיפול הרגיל ומגיע לערך נקודת הסיום העיקרית של המחקר. שכיחות תופעות הלוואי הקשורות בטיפול היתה דומה בשתי קבוצות הנבדקים.

מחקר נוסף שהוצג הראה ממצאים דומים בשימוש ב-moxifloxacin בקרב חולים שסבלו מזיהומים רציניים בבטן.

החוקר שהציג את הממצאים, פרופסור Power, מסביר כי מתן moxifloxacin באופן תוך-ורידי או דרך הפה נסבל היטב ונמצא יעיל לפחות כמו מתן תוך ורידי של piperacillin-tazobactam שלאחריו טיפול באמצעות amoxicillin-clavulanate בחולים שסבלו מזיהומים מסובכים בתוך הבטן, כולל מורסות תוך-בטניות.

הוא מדגיש כי מדובר בחולים שלא רק סבלו מזיהומים שונים אלא גם עברו ניתוח בשל הזיהום או בכדי לטפל בגורם הראשוני לזיהום, כמו דלקת תוספתן או דלקת צפק.  

החוקר מסביר כי מטרת המחקר הפרוספקטיבי, כפול הסמיות משלב 3 היתה לקבוע האם ניתן להשתמש ב-moxifloxacin בטיפול במצבים אלה, תוך כוונה לקבל התוויה של ה-FDA.

החולים דורגו על-פי חומרת מחלתם (דרוג APACHE II) וחולקו באקראי לקבלת אחד משני הטיפולים: 182 חולים קיבלו moxifloxacin לתוך הוריד או דרך הפה במינון של 400 מ”ג בכל 24 שעות, ו-197 חולים קיבלו מרשם סטנדרטי של piperacillin-tazobactam לתוך הוריד במינון של 3.0/0.375 גרם בכל 6 שעות עם או בלי מתן amoxicillin-clavulanate במינון של 800 מ”ג / 114 מ”ג בכל 12 שעות, במהלך 5-14 ימים.

שיעור הריפוי הקליני הכולל באוכלוסית כוונת הטיפול עמד על 51.2% בקבוצת ה-moxifloxacin ועל 53% בקבוצת ה-piperacillin-tazobactam. אולם, הטיפול הניסיוני באמצעות moxifloxacin נמצא יעיל יותר בקרב חולים שסבלו מזיהומים שנרכשו בבית החולים – 81.5% בהשוואה ל-54.8% במתן הטיפול הסטנדרטי. הבדל זה היה משמעותי ברמה של P =.01.

רופא אחר שהשתתף בכנס, ד”ר Malangoni, מציין כי בנוסף ליעילות ולפרופיל הבטיחות של מתן moxifloxacin דרך הוריד או דרך הפה, אופן המתן החד-יומי של התרופה נוח יותר.

לידיעה ב-doc’s guide

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    סוכרת מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום (Br J Cancer,)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת British Journal of Cancer עולה כי אבחנה של סוכרת לפני אבחנת ממאירות מעי גס ורקטום מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, בעיקר בשחורים לא-היספאנים ובחולים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין אבחנה של סוכרת ובין הסיכון לתמותה בקרב חולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום […]

  • מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    מה בין ריכוזי ויטמין D בדם ובין פיברוזיס כבדי בחולים עם סוכרת? (Acta Diabetol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Diabetologica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז ויטמין D גבוה בדם עשוי להשפיע לטובה על בריאות הכבד בחולים עם סוכרת ופיברוזיס כבדי. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי פיברוזיס כבדי הינו סיבוך נפוץ בקרב חולים עם סוכרת. מחקרים קודמים רמזו לקשר בין ויטמין D ובין פיברוזיס כבדי, […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

  • האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    האם אלבומין מסייע בחיזוי תוצאות דלקת חדה של הלבלב? (BMC Gastroenterol)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Gastroenterology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות מאשפוז מהוות סמן פרוגנוסטי חשוב בחולים עם דלקת לבלב חדה, עם יעילות גבוהה במיוחד בחיזוי נזק בלתי-הפיך לתפקוד איברים ותמותה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקורלציה בין ריכוז אלבומין בדם בתוך 24 שעות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Deuruxolitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים (מתוך הודעת Sun Pharma)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Deuruxolitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים (מתוך הודעת Sun Pharma)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Deuruxolitinib במינון 8 מ”ג לטיפול באלופציה אראטה חמורה  במבוגרים, כך על-פי הודעת חברת התרופות Sun Pharma. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי מבין כ-700,000 חולים בארצות הברית המאובחנים עם אלופציה אראטה, כ-300,000 סובלים ממחלה בדרגה חמורה. עד לאחרונה, אפשרויות הטיפול בחולים אלו היו מוגבלות מאוד. בחודש […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה