משפחה

האגודה למלחמה בסרטן מציעה לחולי סרטן להתחסן נגד שפעת, באישור הרופא המטפל

לקראת חורף2004/5:


לקראת החורף הקרב ובא מציעה האגודה למלחמה בסרטן לחולי סרטן להיערך לקראת “עונת” השפעת ולקבל חיסון נגד המחלה, לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל.

פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן והנשיא היוצא של ארגון הסרטן הבינלאומי ה- UICC: “מחלת הסרטן, ובמיוחד סרטן מסוג לימפומה או לוקמיה, עלולה לגרום להיחלשות המערכת החיסונית של הגוף. גם הטיפולים נגד המחלה (ניתוחים, כימותרפיה וטיפולים בקרינה) עלולים להוריד את יעילות ההגנה הטבעית של הגוף, לכן חולי סרטן עלולים להידבק בשפעת ביתר קלות. מאחר ולשפעת יכולים להיות סיבוכים, מומלץ במיוחד לחולי סרטן (כמו גם לחולים במחלות נוספות) להימנע ככל האפשר מהשפעת. בכל מקרה, לפני קבלת החיסון על חולה הסרטן להתייעץ עם הרופא המטפל. חיסון נגד שפעת נחשב בטוח לחולי סרטן אף על פי שהוא מכיל נגיפי שפעת מוחלשים של המחלה”.

פרופ’ רובינזון הוסיף כי “חולים המקבלים טיפול קרינתי או כימותרפי צריכים להתייעץ עם האונקולוג בכדי לקבוע את הזמן האופטימלי לקבלת החיסון. חיסון תוך כדי טיפול עלול לא להועיל לחולה”.

על מחלת השפעת

השפעת היא מחלה שכיחה המופיעה בעיקר בעונת החורף ונגרמת כתוצאה מנגיפים שונים. השפעת מלווה בדרך כלל בתסמינים כמו חום גבוה, כאבי ראש, עייפות, חולשה, כאבי שרירים וזיהומים בדרכי הנשימה (נזלת, שיעול וכאבי גרון). משך המחלה הוא כ- 3-4 ימים, אך הזיהומים בדרכי הנשימה יכולים להימשך אף מס’ שבועות. מחלת השפעת עלולה לגרום לסיבוכים כמו דלקת ריאות, להחמרה של מחלות לב וריאה קיימות ועוד. הטיפול במחלת השפעת הוא למעשה טיפול בתסמינים, אך האמצעי החשוב והיעיל ביותר במניעתה המחלה הוא חיסון נגד שפעת בעיקר לאנשים בקבוצות הסיכון, לפני “עונת” השפעת.

על חיסון נגד השפעת

ארגון הבריאות העולמי (ה- WHO) ממליץ על חיסון המכיל תרכיב משולב של 3 זנים של נגיפי שפעת מוחלשים שעל פי התחזית הם אלה שיגרמו בעיקר לתחלואה בחורף 2004-5:

· · A/New Caledonia/20/99(H1N1)-like virus

· · A/Fujian/411/2002 (H3N2)-like virus

· B/Hong Kong/330/2001-like virus

הנגיפים השונים הגורמים להופעת השפעת משתנים בכל שנה, ולכן מדי שנה יש להתחסן מחדש.

על חולי הסרטן בישראל

היום חיים בישראל כ – 120,000 חולי סרטן הנמצאים בטיפול או במעקב. מנתוני רישום הסרטן הלאומי עולה כי מדי שנה נוספים כ – 23,500 ילדים, נשים וגברים אל מעגל חולי הסרטן בישראל. הודות לקידום המחקר ושימת דגש על שיפור אמצעי האבחון, הגילוי המוקדם והטיפול, חל גידול משמעותי במספר האנשים הנרפאים מן המחלה ושיפור ניכר באיכות חייהם של המטופלים.

על מחלת הסרטן

מחלת הסרטן אינה מחלה אחת. מוכרים כיום למעלה מ 100 סוגים שונים של גידולים ממאירים. הגידולים נבדלים זה מזה באיברים בהם הם מתפתחים, בסוג התאים המאפיין אותם, בקצב התפתחותם, בתופעות הגופניות שהם גורמים ובגיל החולה. הטיפול וסיכויי ההחלמה שונים מאד מחולה לחולה. בהקשר זה, יש חשיבות מרובה לגילוי המוקדם של המחלה, ולאבחון המדויק שלה. הטיפול משתנה בהתאם למועד גילוי המחלה, ולמצבו הכללי של החולה.

על האגודה למלחמה בסרטןהאגודה למלחמה בסרטן, העמותה ההתנדבותית הגדולה ביותר בישראל, הוקמה בשנת 1952 מאז, היא מובילה את המאבק במחלות הסרטן בישראל ופועלת בכל החזיתות במטרה להפחית את התחלואה והתמותה מסרטן בישראל. המאבק במחלת הסרטן נוגע לכלל הציבור במדינת ישראל. ההתמודדות עם מחלת הסרטן ממשיכה להוות יעד לאומי מן הדרגה הראשונה, ולכן פעילויות האגודה למלחמה בסרטן חשובות ורלוונטיות לכלל הציבור – בריאים וחולים. כיום מסייעת האגודה למלחמה בסרטן לא רק לחולה ולמשפחתו, אלא גם למוסדות המטפלים בהם בתי חולים, מרפאות, מחלקות אונקולוגיות, מחלקות סיעודיות, מערכות השיקום והרווחה וכן מכוני המחקר. פעילות האגודה מתאפשרת הודות לתרומות הציבור וללא מימון מתקציב משרד ממשלתי כלשהו. כמנכ”ל האגודה מכהנת מירי זיו, יו”ר האגודה הנו פרופ’ אליעזר רובינזון, נשיא האגודה בני גאון וסיו”ר האגודה ליאון רקנאטי.

האגודה למלחמה בסרטן מזמינה את הציבור לפנות לטלמידע, שירות המידע הטלפוני המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות ולקבלת חומר הסברה ללא תשלום בנושא מחלות הסרטן ודרכי מניעתן 1800-599-995 או לאתר האינטרנט הנמצא בכתובת www.cancer.org.il

בברכה,

נאוה עינבר

דובר האגודה למלחמה בסרטן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה