משפחה

מתן תת-לשוני של אימונו-תרפיה מפחית את הופעת האסטמה בילדים אלרגים (J Allergy Clin Immunol)

מתן תת-לשוני של אימונו-תרפיה עם מיצוי אבקות העשב העיקריות לפני ובמהלך עונת האבקנים במשך 3 שנים ברציפות משפר את סימפטומי דלקת האף האלרגית העונתית ומפחית את התפתחות האסטמה בקרב ילדים אלרגים לאבקת דשא.

אחד החוקרים, ד”ר Burastero , מסביר כי הממצאים מאמתים ומרחיבים תוצאות קודמות שהראו כי זריקות אלרגיה לא רק משפרות את סימפטומי קדחת השחת, אלא גם מונעות הופעת של אסטמה יחד עם השלכותיה הכרוניות האפשריות.

החוקרים כותבים כי מתן תת-לשוני של אימונו-תרפיה הוא חלופה בטוחה ויעילה למתן זריקות אימונו-תרפיה.

במחקר השתתפו 113 ילדים בגילאי 5-14 שנים שסבלו מקדחת השחת בשל אבקת דשא, אך לא מאסטמה עונתית. הנבדקים חולקו באקראי ובגלוי לקבוצת ביקורת שקיבלה טיפול סימפטומטי רגיל על-פי הצורך (cetirizine, loratadine, nasal budesonide, ו-salbutamol) ולקבוצה שקיבלה אימונו-תרפיה במתן תת-לשוני.

בשלב הראשון ניתנה אימונו-תרפיה בהדרגה החל מאמצע פברואר בטיפה אחת מתחת ללשון פעמיים ביום ועד ליום ה-15 בו ניתנו 5 טיפות. בהמשך קיבלו הילדים 5 טיפות של החיסון נגד אבקת דשא פעם ביום, 5 פעמים בשבוע עד לסוף יוני. שני השלבים חזרו על עצמם במהלך 3 שנות המחקר.

ילדים בקבוצת האימונו-תרפיה צרכו פחות תרופות אנטי-אלרגיות בשנה השניה ובשנה השלישית למחקר ונמצאה בהם נטיה לרמות נמוכות יותר של דרוג הסימפטומים האלרגים.

כעבור 3 שנים, התפתחה אסטמה במספר גדול משמעותית של ילדים בקבוצת הביקורת, בהשוואה לילדים בקבוצת האימונו-תרפיה, עם ערך OR מותאם של 3.8.

ד”ר Burastero מסביר כי כעת ברור שקיים קשר הדוק יותר ממה שהיה ידוע בעבר בין קדחת השחת לבין אסטמה. הוא מוסיף כי כ-20% מהסובלים מקדחת השחת מפתחים אסטמה בהמשך חייהם.

לדבריו מתן תת-לשוני של אימונו-תרפיה, שנמצא בטוח ויעיל, יעלה את היענות הילדים החולים והוריהם לטיפול, בהשוואה למתן הזריקות התקופתיות, ולכן מספר גדול יותר של חולים יהנו מיתרונות הטיפול.

J Allergy Clin Immunol 2004;114:851-857.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

    נציבות התרופות האירופית מזהירה מפני סיכון לתגובה אנפילקטית לטיפול ב-Glatiramer Acetate (מתוך הודעת ה-EMA)

    אנשי צוות רפואי באיחוד האירופי קיבלו הודעה המזהירה מפני סיכון לתגובות אנפילקטיות בחולים עם טרשת נפוצה המטופלים ב- Glatiramer Acetate(קופקסון), כאשר תגובות אלו עלולות להופיע גם שני לאחר התחלת הטיפול התרופתי. המומחים מסבירים כי Glatiramer Acetate הינו טיפול תרופתי לטרשת נפוצה התקפית, הניתן בצורת זריקה. התרופה משמשת לטיפול בטרשת נפוצה מזה למעלה משני עשורים עם […]

  • מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    סקירה סיסטמית ומטה אנליזה שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIACRICS עסקה בשכיחות משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים, גורמי הסיכון והתחלואה הנלווית. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    ההשפעה של הפרעות נשימה בשינה על איזון אסמה בילדים (Resp Med)

    בילדים עם אסתמה הפרעות נשימה בשינה עשויות לפגוע במאמצים לאזן את מחלת הריאות ובאיכות החיים של הילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בילדים, אסמה והפרעות נשימה בשינה עלולות לפגוע באיכות החיים של החולים, כאשר הפרעות הנשימה בשינה עלולות להקשות על איזון מחלת הריאות. מטרת המחקר […]

  • היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    היעילות והבטיחות של Donidalorsen כנגד אנגיואדמה תורשתית (N Engl J Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולות עדויות חדשות התומכות במתן Donidalorsen כטיפול מניעתי בחולים עם אנגיואדמה תורשתית לאחר שהוכח כי הטיפול התרופתי הפחית את שיעור התלקחויות המחלה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אנגיואדמה תורשתית הינה הפרעה נדירה, המתאפיינת באירועים חוזרים של נפיחות העלולה להיות מסכנת-חיים.  טיפול מונע ארוך-טווח עשוי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה