ירידה אקוטית בטסטוסטרון איננה משפיעה על מצב הרוח ברוב הגברים הבריאים (Arch Gen Psychiatry)

על-פי דיווח חדש, לא נראה שירידות שהושרו פרמקולוגית ברמת הטסטוסטרון משפיעות לרעה על מצב הרוח ברוב הגברים הצעירים הבריאים.

החוקרים כותבים כי טרם נקבעו השפעות הירידה בהפרשת האנדרוגן על בקרת מצב הרוח והיעילות הפסיכו-טרופית הפוטנציאלית של תחליפי אנדרוגן בגברים.

במחקר כפול סמיות, מבוקר באמצעות פלצבו, מסוג crossover, בדקו החוקרים את השפעות דיכוי אקוטי של הפרשת טסטוסטרון על מצב הרוח בגברים בריאים. במחקר השתתפו 31 גברים ללא היסטוריה של מחלה פסיכיאטרית או של שימוש בסטרואידים אנאבוליים.

הנבדקים קיבלו 7.5 מ”ג זריקת depot תוך-שרירית של leuprolide acetate (הוא Lupron) כל 4 שבועות במהלך 3 חודשים. לאחר 4 השבועות הראשונים, הגברים חולקו באקראי לקבלת 200 מ”ג testosterone enanthate לתוך השריר או לקבלת פלצבו, כל שבועיים במהלך חודש אחד, בנוסף ל-Lupron. מדדי התוצאה העיקריים היו דירוגי מצב הרוח וההתנהגות.

עליות משמעותיות בחומרת גלי החום וירידות משמעותיות בחשק המיני יחד עם תחושת “מטען רגשי” נצפו במהלך מתן Lupron יחד עם פלצבו בהשוואה למצב בתחילת הניסוי ולמתן Lupron יחד עם טסטוסטרון. אולם, לא נמצאו הבדלים משמעותיים בתחושות העצב, החרדה, הרגזנות, והאנהדוניה או בירידה באנרגיה בין קבוצת מתן Lupron ופלצבו לבין קבוצת מתן Lupron עם טסטוסטרון.

החוקרים לא הבחינו בהשפעה אחידה של מתן Lupron ופלצבו על מצב הרוח בנבדקים. אולם, 3 גברים חוו סימפטומי מצב רוח משמעותיים קלינית במהלך המצב ההיפו-גונדי שהושרה באופן מלאכותי.

החוקרים מדווחים כי בקרב גברים שבהם נמצא חשק מיני גבוה בתחילת הניסוי הופיעה ירידה משמעותית בענין המיני במהלך מתן Lupron ופלצבו (p < 0.01),  וכי רמות הענין המיני חזרו לרמתן בתחילת הניסוי במתן Lupron וטסטוסטרון.

הם מסכמים כי בסך הכל, הממצאים מעידים כי ירידה אקוטית ברמת האנדרוגן קשורה לירידה בליבידו ולהופעת גלי חום, אך איננה מספיקה בכדי לשנות באופן אחיד את מצב הרוח בקרב גברים מבוגרים צעירים ובריאים.

Arch Gen Psychiatry 2004;61:997-1004.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • כמחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות חרדה (CHEST)

    כמחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות חרדה (CHEST)

    קרוב למחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות מצוקה רגשית ומספר דומה סובל מחרדה כללית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי אבחנה אקראית של קשריות ריאתיות מלווה בשכיחות גבוהה של מצוקה רגשית; למרות שזו לרוב מסווגת בדרגה קלה […]

  • דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    מתחים במקום העבודה וחוסר איזון בין מאמץ ותגמול במקום העבודה עלולים להביא לעליה בסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. להבנה טובה יותר של הקשר בין גורמי דחק פסיכו-סוציאליים במקום העבודה ובין היארעות פרפור פרוזדורים, החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי שכלל 5,926 משתתפים ממחקר […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה