צריכת בירה ויין מעלה את צפיפות העצם

אנליזת נתונים ממחקר ה-Framingham Offspring מוצאת כי גברים יכולים לשפר את ערכי צפיפות העצם (BMD) שלהם באמצעות צריכה מתונה של בירה, ואילו נשים יכולות להרוויח במידה דומה מצריכת יין.

הממצאים הוצגו בכנס השנתי של ה-American Society for Bone and Mineral Research, ASBMR, ע”י החוקרת פרופסור Tucker.

ד”ר Tucker מסבירה כי הממצאים מהמחקר שנערך בקרב 1,631 נשין ו-1,295 גברים מעידים כי לצריכת בירה ויין ישנו ערך תזונתי. היא מציעה כי בירה מחזקת את העצמות שכן היא מכילה סיליקון, שהוכח כמשפר את בריאות העצם. יין, היא מסבירה, עשיר ב-phytochemicals המסייעים לעצם גם כן.

גברים שצרכו 1-2 פחיות בירה ליום העלו את ערכי ה-BMD בירך בשיעור של עד 7%; בנשים, צריכת 1-2 כוסותיין ביום העלתה את ערך ה-BMA בשיעור של עד 5%.

החוקרת מסבירה כי בקבוצת הנבדקים לא נמצאו מספיק גברים ששתו יין או נשים ששתו בירה בכדי לקבוע האם גברים ונשים יכולים להפיק תועלת מצריכת שני המשקאות, אך היא טוענת כי יתכן ששתי כוסות יין יסייעו לגברים ואילו נשים ירויחו מצריכת הבירה.

המסר העיקרי, לדבריה, הוא שצריכה מתונה של יין ובירה טובה לעצמות, וצריכה מרובה עלולה להזיק. למעשה, היא מסבירה כי בהתייחס למשקאות מזוקקים, צריכה של יותר מ-2 משקאות ליום מעודדת התפתחות אוסטיאופורוזיס.

החוקרים השתמשו בשאלונים בכדי לבדוק את צריכת היין, הבירה ומשקאות אלכוהוליים אחרים בקרב הנבדקים. ערכי ה-BMD נמדדו בעמוד השדרה ובירך. לאחר התאמה לגורמים אחרים המשפיעים על בריאות העצם, הכוללים גיל, ערך BMI, פעילות גופנית, עישון, צריכת תוספי ויטמין D ו/או סידן, מצב המנופאוזה והשימוש באסטרוגנים, נמצא קשר לינארי בין ערך ה-BMD לבין צריכה של יין או בירה.

החוקרת מציינת כי צריכה מתונה, בעיקר של יין אדום, כבר נקשרה לבריאות הלב. לדעתה, לא קיימת דיאטה שטובה ללב ודיאטה שטובה לעצם, אלא שתזונה טובה היא מועילה לכל מערכות הגוף, ואפילו לבריאות המוח, כפי שמרמזים מחקרים אחרים.

ד”ר Zebaze, רופא אחר שהשתתף בכנס אמר בראיון כי עליה בערך ה-BMD איננה קשורה בהכרח לירידה בשיעור השברים וכי בריאות העצם תלויה למעשה בסיכון לשבר.

הוא לא היה מעורב בביצוע המחקר, והוא טוען כי מחקר משמעותי יותר מבחינה קלינית יהיה מחקר שימדוד את מספר השברים בקרב אנשים הצורכים אלכוהול. ד”ר Tucker כי מידע זה עדיין איננו זמין  במחקר ה-offspring.

משתתפת אחרת, ד”ר Cauley, מציינת כי התוצאות עלולות להיות מוטות שכן אנשים שצורכים כמות מתונה של אלכוהול נמצאים בסבירות גבוהה להיות בעלי הרגלי חיים טובים. לדבריה, סביר שהם בריאים יותר באופן כללי.


לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    ברוכים הבאים לפינה נוספת של שבירת מיתוסים ברפואה. בפינה הפעם פרופ’ רז משתף מאמר מה-BMJ שמצא שאכילת מזון מתועש אומנם עלולה להעלות את הסיכון לתמותה, אבל לאו דווקא מסיבות קרדיווסקולריות כצפוי. עם זאת, פרופ’ רז חוזר ומדגיש כי מזון מתועש הוא עדיין גורם הסיכון המשמעותי ביותר להשמנה בילדים, ונקשר לעלייה בסיכון לסוכרת ולתמותה לבבית.  בחסות […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    נתוני עולם אמיתי תומכים בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס בנשים מבוגרות (Bone)

    במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי התומכות בתועלת של בדיקות סקר לאוסטיאופורוזיס של נשים מבוגרות והפניית אלו עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס, עם עליה משמעותית בשיעורי הטיפול והפחתת הסיכון לשברים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את שיעורי הטיפול והסיכון לשברים בנשים מבוגרות במחקר מבוסס-אוכלוסייה בו נשים עם אבחנה של אוסטיאופורוזיס הופנו […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

  • האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם דיאטת DASH עשויה להפחית שומן כבדי בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    מעבר לתזונה עתירת פירות, ירקות, אגוזים, קטניות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי-שומן ודלה בנתרן, משקאות ממותקי-סוכר ובשר אדום ומעובד עשויה להפחית שומן כבדי, רקמת שומן תת-עורית ורקמת שומן ויסראלי בחולים עם סוכרת, בפרט באלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה