עדכונים בקווים המנחים לטיפול בתסמונת וסט (infantile spasms) של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה (Neurology)

הערה– בכתבה המקורית שפורמסה כאן ב-28/5 בוצעו מס’ תיקונים בעקבות הערה שהתקבלה על ידי אחד הקוראים. התיקון המרכזי הוא שימוש במונח “תסמונת וסט” במקום הביטוי שבו נעשה שימוש בכתבה המקורית (פרכוסים בילדים). תודה למעירים ואנו מקווים שכעת המידע המוצג ברור ובהיר:

האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה והארגון לנוירולוגית ילדים מעדכנים את  הקוים המנחים, שפורסמו זה עתה, לטיפול בתסמונת וסט.

הכותב הראשי מסביר כי הרעיון לעדכן את הקוים המנחים עלה בשל סקרים שבוצעו בארצות הברית, יפן ובריטניה, ומצאו הבדלים גדולים בגישות הטיפול. המטרה היתה לבדוק האם עדויות מדעיות יכולות לספק תשובות הנוגעות לזיהוי שיטות הטיפול המוצלחות ביותר תסמונת וסט.

סינדרום West, הוא הפרעה נדירה המופיעה בגיל 4-6 חודשים ונעלמת עד גיל 2-4 שנים. רוב הילדים הסובלים מהפרעה זו מראים הפרעות התפתחותיות בהמשך חייהם, והם מגיבים רק לעיתים נדירות לטיפול בתרופות אנטי-אפילפטיות טיפוסיות.

החוקרים סקרו את כלל הפרסומים הנוגעים לתסמונת וסט עם hypsarhythmia שהופיעו ב-MEDLINE משנת 1996 וב-EMBASE משנת 1980 ובחרו 159 מאמרים לסקירה פרטנית.

החוקר מסביר כי לצערם לא נמצאו הרבה מחקרים פרוספקטיבים המתוכננים היטב הנוגעים לתסמונת וסט, ולכן מחקרים נוספים דרושים כדי לענות על רבות מהשאלות הנוגעות לטיפול בהפרעה זו.

למרות שהקוים המנחים קובעים כי ACTH יעיל לטיפול בטווח הקצר, לא מצויות עדויות מספיקות בכדי לקבוע את המינון האופטימלי ואת משך הטיפול המומלצים.

Vigabatrin יעיל ככל הנראה בטיפול לטווח הקצר בתסמונת וסט וב-tuberous sclerosis. בשל רעילות אפשרית של הטיפול לרשתית העין, דרושה בדיקת עיניים סדרתית, אך הנתונים אינם מספיקים בכדי לקבוע את סוגה או את תדירותה המומלצת.  

החוקר מסביר כי הקוים המנחים יסייעו להורים שרבים מהם מודאגים בשל תופעות הלוואי הכרוכות בטיפולים ב-ACTH וב-vigabatrin. הוא מסביר כי למרות שקיימות תרופות נוגדות עוויתות בעלות תופעות לוואי קלות יותר, סקירה זהירה של הספרות הרפואית מעידה כי ACTH ו-vigabatrin מעלות את הסיכוי הטוב ביותר לבקרה על ההתקפים ולתיקון הרגרסיה ההתפתחותית הקשורה לעיתים קרובות בצורה חמורה זו של אפילפסיה.

על-פי הקוים המנחים, אין די ראיות בכדי להמליץ על מתן אורלי של קורטיקוסטרואידים או טיפולים אחרים בתסונת וסט, או בכדי להסיק כי טיפול מוצלח בתסמונת ישפר את הפרוגנוזה לטווח הארוך.

הכותב הראשי אומר כי ישנו צורך גדול במחקרים נוספים מאיכות גבוהה אודות הטיפול בתסמונת וסט. הוא מוסיף כי קיים צורך גם בפיתוח מודל בבעלי-חיים שיאפשר את חקר התפתחות ההפרעה ויסייע בזיהוי מטרות חדשות לטיפולים פוטנציאליים.

Neurology. 2004;62:1668-1681

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    סמנים בדם טבורי עשויים לסייע בחיזוי הופעת אטופיק דרמטיטיס ביילודים (JAMA Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בחשיבות סמנים בדם טבורי לחיזוי התפתחות אטופיק דרמטיטיס, כאשר ביילודים שפיתחו מאוחר יותר את מחלת העור תועדו ריכוזי גבוהים יותר של TEWL (או Transepidermal Water Loss), CCL17 או TARC ((Thymus and Activation-Regulated Chemokine)) ו-IL-31 בדם טבורי. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת הערך […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול ב-Ubrogepant עשוי למנוע התקף מיגרנה לפני הופעת כאב ראש (Neurology)

    טיפול מוקדם ב- Ubrogepant(אוברלוי) במינון 100 מ”ג מלווה במצב תפקודי טוב יותר, פחות הגבלות בפעילות ושביעות רצון גבוהה יותר לאחר 24 שעות בחולים עם מיגרנה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Neurology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של Ubrogepant במהלך שלב פרודרומלי של מיגרנה על תוצאים לפי דיווח מטופלים במחקר PRODROME, […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה