תזונה דלת שומן המשולבת בהרבה פירות וירקות נחשבת ומקובלת כ”בריאה” ומומלצת. לכן, מחקר קטן שנערך בנשים שבו ניתנה להם דיאטה דלת שומן ורבת פירות וירקות, שבו נמצאה עלייה משמעותית ברמות ה- LDL-C הפתיע את החוקרים.
במחקר שבו השתתפו 37 נשים בריאות חולקו הנשים לשתי קבוצות. קבוצה אחת הייתה בדיאטה דלת שומן ןעשירה בפירות וירקות, והשנייה דלת שומן ודלה גם בירקות ופירות.
נמצא שבקבוצה דלת השומן ודלת הירקות הייתה עלייה של 27% ברמת ה- LDL-C , ובקבוצה דלת השומן ועשירת הירקות , עלייה של 19% ברמת ה- LDL-C . בשתי הקבוצות הייתה ירידה קטנה ברמת ה- HDL, הכולסטרול ה”טוב”.
החוקרים המופתעים מעריכים שהסיבה קשורה לעלייה בצריכה של פרוטאין הנקרא ליפופרוטאין. לכותבי מאמר המערכת נראה שייתכנו גם הסברים אחרים והם כמובן ממליצים על המשך מחקר בכיוון זה.
Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, March 2004.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!