משפחה

לאכילת סויה המכילה פיטואסטרוגנים אין השפעה מדידה על ייצור חלבונים כבדי בנשים פוסט מנופאוזליות (American Journal of Clinical Nutrition)

פיטואסטרוגנים (phytoestrogens) הינם ליגנדים לקולטן לאסטרוגן ויכולים לחקות השפעה אסטרוגנית. החוקרים ביקשו לבדוק את ההשפעה של isoflavone phytoestrogens דרך מתן תוספת תזונתית של soy isoflavone.

במסגרת מחקר אקראי ודו סמוי, 50 נשים פוסט מנופאוזליות בריאות בגילאי 50 עד 75 שנים, חולקו לקבלת איזולט חלבון סויה או פלסבו של קזאין. הפרשת איזופלבון בשתן נמדדה להערכת ההיענות. הערכת ההשפעה האסטרוגנית כללה מדידת חלבונים כבדיים וריכוזי גונדוטרופינים.

המדידות הראשוניות היו דומות בקבוצת הסויה ובקבוצת הביקורת. הפרשת איזופלבון בשתן היתה גבוהה יותר בקבוצת הסויה לאחר 3 חודשים. בדגימות נסיוב משתי הקבוצות נמדדה עלייה ב- CRP, וירידה משמעותית ב- sex hormone-binding globulin וב- thyroid-binding globulin, לאחר 3 חודשי טיפול.

לא נמדדו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות ביצור חלבונים כבדי, CRP, sex hormone-binding globulin וב- thyroid-binding globulin. לא נמדד שינוי משמעותי בריכוזי גונדוטרופינים וב- dehydroepiandrosterone sulfate באף אחת מהקבוצות.

American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 79, No. 3, 396-401, March 2004

לידיעה ב- AJCN

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה