בהרצאה זו, מתוך כנס חידושים בתזונה שהתקיים בחודש האחרון בת”א מציג אבידור גינסברג, מהאגף לשירותי מזון ותזונה במשרד הבריאות, את תמונת המצב המורכבת של מידע בריאותי על מוצרי ותוספי תזונה אשר זורם בערוצים שונים לקהל, ועל תפקיד אנשי המקצוע לאור המצב והמגמה.
דיאטה עתירה במזון מעובד מלווה בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום (Gastroenterology)
דיאטה עתירת מזון מעובד שנקשרה עם חותמת מיקרוביאלית של סרטן מעי גס ורקטום מצויה בקורלציה חיובית עם סיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום, בפרט גידולים עם עדות ל-Fusobacterium nucleatum, זן pks של Escherichia coli ו-ETBF (או Enterotoxigenic Bacteroides fragilis). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נכון להיום, אין מחקרים להערכת ההשפעה של דפוס תזונה (במקום רק […]
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!