ממחקר חדש עולה שדיאטה עשירה באשלגן מספיקה על מנת לשמור על רמות תקינות של אשלגן בדם בחולים שעברו ניתוח לב ומטופלים בתרופות משתנות. החוקרים הוסיפו שבהשוואה לתכשירים המכילים מלחי אשלגן דיאטה כזו מורידה את עלויות הטיפול ומגבירה את הסיפוק של החולים.
למחקר נכנסו 48 חולים שעברו ניתוח לב וטופלו לאחר מכן בפוסיד. 38 מתוכם השלימו את הטיפול. החולים קיבלו דיאטה שכללה מזון עשיר באשלגן (28 חולים) או גלולות של potassium chloride (20 חולים).
לא היה הבדל מובהק סטטיסטי ברמות האשלגן טרם הניתוח בין הקבוצות.
גם בימים 3 ו-4 לאחר הניתוח לא היה הבדל מובהק בין הקבוצות ברמות האשלגן. יתר על כן בקבוצת הדיאטה היה משך האשפוז הממוצע קצר יותר מאשר זה של הקבוצה שקיבלה את הגלולות (5 ימים לעומת 6.3).
החוקרים ציינו בנוסף ש-79% מהנבדקים העדיפו כמקור לאשלגן את הדיאטה על פני הגלולות וש-13 מתוך 18 החולים שהשתייכו לקבוצת הדיאטה הצהירו שהם מרגישים בטוחים יותר להמשיך בדיאטה עשירת האשלגן גם לאחר שחרורם מביה”ח מאשר ליטול גלולות לאותה המטרה.
Chest 2004;125:404-409
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!