צריכה תזונתית של חומצות שומן קשורה בתפקוד הקוגניטיבי (Neurology)

יתכן כי צריכה תזונתית של חומצות שומן קשורה בתפקוד הקוגניטיבי, כך על פי מחקר חדש שפורסם ב- Neurology.

במסגרת מחקר מבוסס חתך אוכלוסין 1,613 נבדקים בגילאי 45 עד 70 עברו הערכה קוגניטיבית נרחבת. הרגלי התזונה של הנבדקים הוערכו בעזרת שאלונים. תפקוד קוגניטיבי לקוי הוגדר כ- 10% הנמוכים של הציונים שהושגו במבחנים הקוגניטיבים. נערכה התאמה עבור גיל, מין, השכלה, עישון, צריכת אלכוהול וצריכה אנרגטית.

הצריכה התזונתית של חומצות שומן בלתי רוויות מסוג marine omega-3 PUFA (eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid) היתה קשורה ביחס הפוך בסיכון לתפקוד קוגניטיבי לקוי או איטי. גם תזונה עשירה בשומן דגים היתה קשורה בסיכון מופחת לתפקוד לקוי.

מאידך, דיאטה עשירה בכולסטרול היתה קשורה בסיכון מוגבר ללקויים בזכרון ובגמישות. נמצא גם קשר בין צריכת חומצות שומן רוויות לבין תפקוד קוגניטיבי לקוי, אולם קשר זה לא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים כותבים כי הסברים אפשריים להשפעה החיובית של ה-  marine omega-3 PUFA כוללים פעילות נוגדת דלקת, השפעה על נזילות הממברנה, על העברה עצבית ועל יצירת סינפסות.

Neurology. 2004;62:275-280

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה