הצריכה הקלורית, או האנרגטית, הכוללת עשויה לנבא סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס, מדווחים חוקרים בגיליון ה-15 בנובמבר של ה-American Journal of Epidemiology.
מטרת מחקר זה הייתה לבחון סיבות אפשריות להיארעות הגבוהה של סרטן המעי הגס בשחורים בארצות הברית. מחקר זה, מסוג case control, כלל 933 לבנים ו-676 שחורים.
מממצאי המחקר עולה, בין היתר, שרמות גבוהות של סיבים תזונתיים קשורים להפחתה משמעותית סטטיסטית של עד 60% בסיכון לסרטן המעי הגס בשחורים וירידה בלתי מובהקת של 30% בלבנים.
בשתי הקבוצות צריכה גבוהה של מזון ממקור אנרגטי יחיד היתה קשורה בעליה פי 2 עד 3 בסיכון. עם זאת, קשר זה נעלם ברובו כאשר נבחנה הצריכה האנרגטית הכוללת.
החוקרים מסכמים שהצריכה האנרגטית הכוללת נמצאה קשורה באופן עקבי עם סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס, אך לא נמצא קשר חד-משמעי בין צריכת רכיבים מסוימים במזון לסיכון מוגבר לסרטן מעי.
בדומה למחלות כרוניות אחרות, נראה שאיזון אנרגטי חשוב בהפחתת הסיכון לסרטן המעי הגס.
Am J Epidemiol 2003;158:951-962.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!