ארגון הבריאות העולמי יוצא למאבק בהשמנת יתר

בשל העליה במקרי המוות הקשורים לדיאטה עשירה בסוכרים ובשומנים, הציג ארגון הבריאות העולמי את תוכניתו להקניית הרגלי אכילה בריאים ולעידוד הירידה במשקל.

מחלות קרדיו-ווסקולריות, סוכרת, וסוגים מסויימים של סרטן, שכולם עלולים להופיע בשל תזונה לא בריאה וחוסר בפעילות גופנית, גורמים כיום ל-60% מתוך 56.5 מיליון מקרי המוות הניתנים למניעה ברחבי העולם בשנה.

לדברי הארגון, הבעיה חמורה יותר במדינות המתפתחות, אם כי תת-תזונה ומחלות זיהומיות נותרו הגורמים העיקריים לפגיעה בבריאות במדינות העניות ביותר.

בטיוטת התוכנית, שתוגש למדינות החברות בארגון במהלך מושב האביב 2004 של אספת הבריאות העולמית, הגוף המנהל קורא לממשלות, לחברות המזון ולארגונים לא ממשלתיים לפעול יחדיו לשינוי הרגלי האכילה בחברה.

הארגון מסביר כי ברוב המדינות צפוי להופיע שינוי מעמיק במאזן גורמי המוות העיקריים. הוא מוסיף כי דאגה מיוחדת עולה מהעליה בתזונה הבלתי בריאה ומהירידה בשיעור הפעילות הגופנית בקרב ילדים ומבוגרים. 

הצפי הוא שמספר מקרי סוכרת המבוגרים, שהיא נרכשת יותר מאשר מורשת, יעלה מ-117 מיליון ל-370 מיליון עד שנת 2030. מרכזי בקרת ומניעת התחלואה בארצות-הברית טוענים כי אחד מכל שלושה אמריקאים שנולדו בשנת 2000 יפתח את המחלה.

מגישי ההצעה, שהותוותה לבקשת המדינות החברות וגררה התייעצויות נרחבות עם הממשלות והתעשיה, לא הזכירו מוקדם יותר את ההמלצות הנוגעות לכך שסוכר לא צריך להוות יותר מ-10% מתצרוכת האנרגיה בדיאטה ממוצעת. 

הדו”ח שפורסם על-ידי ה-FAO גרר תגובה זועמת של תעשיית הסוכר בארצות-הברית, שטוענת כי התקרה צריכה להעמוד על 25%.

בחודשים האחרונים פרסמו מספר חברות רב-לאומיות תוכניות לקיצוץ תכולת השומנים הצמחיים, הקשורים להשמנת יתר ולמחלות לב, במוצריהן.

אנליסטים מסבירים כי צעדים אלה נגרמו לפחות באופן חלקי, בשל פחד מתביעות עתידיות בארצות-הברית, בדומה לתביעות המוגשות כיום נגד חברות הטבק.

למרות ההבחנה בצעדים שננקטו על-ידי החברות התעשייתיות, ארגון הבריאות העולמי ממשיך לדרוש מן הממשלות לשקול נקיטת אמצעים נוקשים יותר בהגבלת כמות המלח במוצרי מזון מעובדים וכמות הסוכר במשקאות ובחטיפים.

ארגון הבריאות העולמי מבהיר כי הוא עומד בתוקף מאחורי הממצאים בנוגע לסוכר, אך ברצונו לשתף פעולה עם התעשייה ולא להלחם בה.  

הוא חוזר ודורש מן הממשלות לפקח על פרסום ושיווק מוצרי המזון, בייחוד אלה המיועדים לילדים, בכדי לוודא שהם אינם מעודדים תזונה בלתי בריאה. הוא מסביר כי בנוסף חשוב שהרכב מוצרי המזון יסומן היטב על המוצרים בכדי לאפשר לצרכנים לבצע את הבחירה הבריאה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה