חוקרים אוסטרליים גילו סיבה אחת לכך שנראה כי דיאטה עשירה ב-isoflavone מורידה סיכון קרדיו-וסקולארי. בגיליון האחרון של Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology, החוקרים דיווחו על מחקר שבו נטלו חלק 46 גברים בריאים ו-34 נשים אחרי גיל המעבר בגילאים 45-75 שקיבלו isoflavones ממקור red clover או פלצבו במשך 6 שבועות.
הטיפול כלל פורמולציות שהכילו formononetin או biochanin, ה-isoflavones שמסונזטים ב-red clover. למטופלים ניתנה מנה יומית של סה”כ 80 מ”ג.
הטיפול ב- isoflavones המועשרים ב- formononetin הורידו משמעותית את קשיות העורקים עם systemic arterial compliance משופר… שניתן לייחסו לירידה בהתנגדות הפריפרית… וירידה מתאימה ב- central pulse wave velocity, גילו החוקרים. ההשפעה אולי יכולה להסביר במעט את את הסיכון הקרדיו-וסקולארי הנמוך באוכלוסיות הצורכות מזון עשיר ב-isoflavone, הם מסכמים.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!