סויה מורידה הסיכון לסרטן שד?


על פי כתבה במהדורת החדשות של אתר “הארץ”, אכילה של מרק מיסו מדי יום יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן שד בצורה משמעותית. אכילה של המרק, המכיל פולי סויה, אצות ים, דג פלמידה, ירקות וקטניות, כ-3 פעמים ביום ומעלה , הורידה את הסיכוי לסרטן שד ב-40% לעומת אכילת המרק פעם ביום בלבד. אכילת המרק פעמיים ביום תוריד את הסיכון ב-26%.

לפי החוקרים, המרק יעיל בגלל ההרכב של הורמונים צמחיים שדומה לזה של האסטרוגן ,ונמצא בפולי סויה בריכוז גבוה. לפולי הסויה מיוחסים עוד סגולות בריאותיות, כמו מניעת מחלות לב ועוד. הסיוע למניעת הסרטן,שנותנים פולי הסויה, הוא דווקא בניטרולם של תהליכים סרטניים שמעוור הורמון האסטרוגן, לפי החוקרים.

 לידיעה באתר “הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה