ע”פ מאמר החדש המתפרסם היום בכתב העת Circulation, צריכה מוגברת של דגים ע”י נשים חולות סוכרת סוג 2 , מפחיתה את הסיכון למחלות לב באופן משמעותי.
במאמר זה ניתחו החוקרים את מימצאי מחקר האחיות המפורסם, תוך שהם מתמקדים בקבוצה של כ- 5,000 נשים חולות סוכרת סוג 2 .
החוקרים בחנו את שיעור מחלות הלב תוך שהם משווים בין קבוצות נשים על פי רמת הצריכה השבועית של דגים. הסתבר שבעוד שנשים הצורכות בין 1 ל-3 דגים בשבוע שיעור הסיכון לפתח מחלת לב עמד על 70% , הרי ששיעור זה ירד לרמה של 38% אצל נשים שאכלו יותר מ-5 דגים בשבוע.
שיעורי ירידה דומים בסיכון נמצאו גם בקרב צרכניות של חומצות שומן מסוג אומגה 3 .
החוקרים ממליצים על אכילת דגים פעמיים בשבוע, לנשים חולות סוכרת ובריאות כאחת. כמו כן, מומלץ על שימוש בתוספי אומגה 3 – שמן דגים, בעיקר לנשים עם רמת טריגלצרידים גבוהים.
Circulation 1 April 2003
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!