מימצאים מעניינים אלו עולים ממחקר, קטן אמנם, של חוקר שוודי , אשר מצא כי מטופלים אשר עברו לדיאטה ים תיכונית שכללה שמן זיית, דגים, ירקות וכד’ נהנו מירידה משמעותית בסימפטומים של ראומותייד ארטריטיס (rheumatoid arthritis ).
הקבוצה שעברה לדיאטה ים תיכונית הפחיתה בממוצע 3 ק”ג ממשקלה, והורידה רמות כולסטרול תוך 12 שבועות. לאחר 6 שבועות גם החלו להסתמן שיפורים באינדקס הדלקתי, ונמצא שיפור במדדי תפקוד ואיכות חיים.
המחקר פורסם ב- Annals of the Rheumatic Diseases 2003;62:208-14.
לידיעה ב- docguide<!–Annals of the Rheumatic Diseases (ARD Online)
–>
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!