אכילת דגים פעם בחודש או יותר מפחיתה הסיכון לשבץ איסכמי

במחקר המתפרסם במהדורת דצמבר של JAMA מצאו החוקרים, על בסיס מעקב אחרי למעלה מ-40,000 גברים בגילאים 40-75 , במשך 12 שנה, שהגברים אשר נהגו לצרוך באופן קבוע (אחת לחודש לפחות) דגים , היו בסיכון נמוך יותר לפתח שבץ איסכמי.

מדד הסיכון היחסי (RR ) היה 0.57 בין גברים שנהגו לצרוך למעלה מפעם בחודש דגים, לבין אלו שלא צרכו דגים כלל או פחות מפעם בחודש, וזהו בהחלט שיעור הורדת סיכון יחסי משמעותי (43% !) .

עם זאת, לא היה הבדל ב- RR בין אוכלוסיה שצרכה דגים 5 פעמים בשבוע לבין צריכה של פעם בחודש. הירידה בסיכון מקורה במרכיב חומצת שומן אומגה 3 .

למאמר ב- JAMA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה