BMI, Fasting Glucose Thresholds Could Reduce Oral Glucose Tolerance Testing

The number of people in the US population requiring an oral glucose tolerance test (OGTT) to identify diabetes would be greatly reduced by factoring in data on body mass index (BMI) and cutoff values for fasting glucose and HbA1c, results of a study published in the November issue of Diabetes Care suggest.

 Dr. Sharon H. Saydah, of Social and Scientific Systems, Silver Spring, Maryland, and colleagues examined the accuracy of using fasting plasma glucose or HbA1c to identify subjects who meet the Diabetes Prevention Program (DPP) criteria for intervention. Criteria include a BMI of at least 24 kg/m, fasting plasma glucose level between 96 and 125 mg/dL, and 2-h glucose level between 140 and 199 mg/dL in an OGTT.

לכתבה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה