צריכה של פיטואסטרוגנים מהווה הגנה קרדיווסקולרית


Mounting evidence suggests that dietary intake of phytoestrogens, even at low levels common in Western diets, is cardioprotective. In the latest study, researchers found that higher “usual” consumption of two phytoestrogens, isoflavone found in soybeans and lignans abundant in flaxseed, was associated with lower aortic stiffness in a Dutch population of

postmenopausal women….

This study shows that phytoestrogens “may have a protective effect on the risk of atherosclerosis and arterial degeneration through an effect on arterial walls, especially among older women,” the authors write.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך