האם צריכה גבוהה של מאכלי חלב מפחיתה שיעור עמידות לאינסולין ?


עמידות לאינסולין כוללת בתוכה מרכיבים של השמנה, אי סבילות לסוכר, יתר לחץ דם ודיסליפידמיה (תסמונת מטאבולית).

למרות שהפחתת קלוריות הנה המלצה טיפולית במצב זה לא נבדקה השפעת צריכת מאכלי חלב על התפתחות תסמונת זו.

לפיכך מטרת מחקר זה היתה לבחון את הקשר בין צריכת מוצרי חלב והארעות עמידות לאינסולין .

במהלך השנים 1996-1985 נבדקו 3157 גברים בגילאים 30-18 ב4 קהילות עירוניות בארה”ב. נמצא כי צריכת מוצרי חלב נמצאה ביחס הפוך להארעות עמידות לאינסולין באנשים עם BMI מעל 25 ק”ג/מ2 בתחילת המחקר.

הסיכון לפתח עמידות לאינסולין היה קטן ב70% באנשים שצרכו מעל 35 מנות חלב בשבוע בהשוואה לאנשים שצרכו 10 מנות מוצרי חלב או פחות לשבוע.

ממצא זה היה זהה בין גברים ונשים וכן בין שחורים ללבנים. עורכי המחקר מסכמים בהבנה כי הגברת הצריכה של מוצרי חלב עשויה להגן על אנשים בעלי משקל עודף מהתפתחות השמנה ועמידות לאינסולין מצבים אשר בסופו של דבר מובילים לסוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם.

 הערת העורך:

 עובדה מעניינת היא כי בשלושת העשורים האחרונים חלה ירידה ניכרת בצריכת מוצרי חלב בארה”ב ובמקביל חלה עליה ברורה בהארעות השמנה וסוכרת סוג 2 .

האם יש קשר ?

 מחקר זה ומספר מחקרים נוספים אשר התפרסמו בשנים האחרונות רומזים כי לצריכה מוגברת של מאכלי חלב השפעה מיטיבה על השמנה. אם עובדות אלו יוכחו כמבוססות הרי נמצאה עוד דרך פשוטה ונעימה למניעה ראשונית של מחלות לב וכלי דם.

למאמר המקורי ב- JAMA

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה