Omega-3 Fatty Acids Reduce CV Risk

Laurie Barclay, MD

NEW YORK (MedscapeWire) Apr 11 — Omega-3 fatty acids, or n-3 polyunsaturate fatty acids (PUFA), found in fish oil have been confirmed to reduce cardiovascular (CV) risk and mortality, according to a randomized trial and 2 additional studies published this week.
The GISSI-Prevenzione study was reported April 8 online as a rapid access publication in Circulation, a journal of the American Heart Association. It involved 11,323 Italian patients with recent myocardial infarction (MI) who were randomized to supplementation with PUFA, vitamin E, both, or neither. Patients who received PUFA had significantly lower all-cause mortality, resulting largely from a 42% reduction in sudden cardiac death at 3 months' follow-up.

לכתבה המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה