מחנכי סוכרת

צריכת פירות מוגברת עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון (Front Public Health)

במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Public Health מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכה מוגברת של פירות מלווה בסיכון מופחת לדיכאון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין הרגלי התזונה ודיכאון זכה לתשומת לב רבה, אך אין נתונים חד-משמעיים באשר להשפעה האפשרית של צריכת פירות על הסיכון לדיכאון. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את החשיבות של פירות בסיכון לדיכאון על-בסיס נתונים מסקר NHANES (או National Health and Nutrition Examination Survey) וניתוח רנדומיזציה מנדליאנית, כמו גם לבחון את הקשר הסיבתי בין השניים.

ניתוח חתך הושלם על-בסיס נתוני סקרי NHANES בין השנים 2005-2018. בנוסף, החוקרים בחנו וריאנטים גנטיים לצריכת פירות ודיכאון.

מנתוני NHANES עלה כי בהשוואה לרבעון התחתון של צריכת פירות (פחות מ-0.12 כוסות), בקרב אלו ברבעון העליון של צריכת פירות (מעל 1.49 כוסות) תועדה ירידה משמעותית בסיכון לדיכאון לאחר תקנון למשתנים רלבנטיים.

מניתוח שכלל תקנון קפדני למשתנים שונים עלה כי היקף הירידה בסיכון לדיכאון על-רקע צריכת פירות עמד על 31% (יחס סיכויים של 0.69, רווח בר-סמך 95% של 0.50-0.95). קשר זה נותר מובהק סטטיסטית בניתוח רנדומיזציה מנדליאנית (יחס סיכויים של 0.92, רווח בר-סמך 95% של 0.857-0.96).

צריכת פירות לוותה גם בסיכון מופחת לתכונות נוירוטיות הקשורות עם דיכאון, כולל תחושת בדידות (יחס סיכויים של 0.82, רווח בר-סמך 95% של 0.74-0.90), תחושת אומללות (יחס סיכויים של 0.79, רווח בר-סמך 95% של 0.72-0.87), תחושת מיאוס (יחס סיכויים של 0.75, רווח בר-סמך 95% של 0.68-0.83), מצב רוח עצבני (יחס סיכויים של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.79-0.99) ונוירוטיות (יחס סיכויים של 0.85, רווח בר-סמך 95% של 0.76-0.96).

מניתוח הסיבתיות עלה כי הקשר הסיבתי בין תחושת בדידות ובין צריכת פירות היה דו-כיווני.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר סיבתי בין צריכת פירות מוגברת ובין סיכון מופחת לדיכאון ונתונים אלו תומכים בהשפעה החיובית של צריכת פירות על המצב הנפשי.

Front Public Health, Dec 13, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה