מחנכי סוכרת

טיפול בקלופידוגרל בלבד חודש לאחר התערבות כלילית מילעורית מפחית סיכון לדימומים בחולים עם וללא סוכרת (JACC Cardiovasc Interv)

מניתוח הנתונים משני מחקרי STOPDAPT-2 של חולים לאחר התערבות כלילית מילעורית עולה כי טיפול מונותרפי בקלופדיגורל חודש לאחר טיפול נוגד-טסיות כפול מלווה בסיכון מופחת לאירועי דמם, ללא תלות באבחנה קודמת של סוכרת, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JACC: Cardiovascular Intervention.

כפי שדווח בעבר, מנתונים אודות מדגם משולב של חולים ממחקר STOPDAPT-2 ו-STOP-DAPT-2 ACS עלה כי הפסקת טיפול נוגד-טסיות כפול לטובת טיפול מונותרפי בקלופידוגרל לאחר חודש אחד הפחיתה את הסיכון לדימומים, בהשוואה לשנה של טיפול נוגד-טסיות כפול, בעוד שטיפול מונותרפי בקלופידוגרל לאחר חודש אחד היה לא-נחות לעומת טיפול נוגד-טסיות כפול במניעת אירועים איסכמיים ומשלב של אירועים איסכמיים ואירועי דמם לאורך שנה אחת.

בניתוח הנתונים הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון אם התוצאות שונות בין חולים עם אבחנה של סוכרת ואלו ללא אבחנה של סוכרת. מבין 5,997 החולים שנכללו בניתוח הנתונים, 33.8% אובחנו עם סוכרת.

התוצא העיקרי היה משלב של תוצאי סיום קרדיווסקולאריים ודמם (תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי, תרומבוזיס של התומכן, אירוע מוחי, דימום מג’ורי ודימום מינורי לפי סיווג TIMI) לאחר שנה אחת.

שיעורי התוצא העיקרי היה דומים עם טיפול במשלב נוגדי-טסיות למשך חודש ועם טיפול שניתן למשך שנה בקרב חולים עם סוכרת (יחס סיכון של 0.87, p=0.55) ובחולים ללא סוכרת (יחס סיכון של 0.99, P=0.67).

החוקרים מדווחים כי גם התוצא הקרדיווסקולארי שכלל תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי, תרומבוזיס של התומכן ואירוע מוחי היה דומה עם טיפול כפול בנוגדי-טסיות למשך חודש ולמשך 12 חודשים בחולים עם סוכרת (יחס סיכון של 1.1, P=0.70) ובחולים ללא סוכרת (יחס סיכון של 1.38, p=0.20).

מהערכת אירועי דמם מג’ורי או מינורי עלה עדיפות ברורה לטיפול נוגד-טסיות כפול למשך חודש אחד בחולים עם סוכרת (יחס סיכון של 0.20, רווח בר-סמך 95% של 0.06-0.68, p=0.01) ומגמה לטובת טיפול נוגד-טסיות כפול במשך חודש אחד באלו ללא סוכרת (יחס סיכון של 0.51, רווח בר-סמך 95% של 0.25-1.01, p=0.054).

טיפול בקלופידוגרל בלבד לאחר חודש של טיפול נוגד-טסיות כפול בהשוואה לטיפול במשלב נוגדי-טסיות למשך 12 חודשים הפחית את הסיכון לאירועי דמם מג’ורי ללא עליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם סוכרת וללא סוכרת, אם כי דרושים מחקרים נוספים במטרה לאשר את התוצאות, בעיקר בחולים עם תסמונת כלילית חדה.

 

JACC Cardiovasc Interv, Jan 2023

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

  • ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    במדגם גדול של חולים עם תסמונת מרפאן (Marfan Syndrome), נוכחות ביטויים עיניים של המחלה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן ובין הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי […]

  • משטר טיפול הכולל Blinatumomab עשוי לשפר הישרדות בחולי לויקמיה (N Engl J Med)

    משטר טיפול הכולל Blinatumomab עשוי לשפר הישרדות בחולי לויקמיה (N Engl J Med)

    הוספת Blinatumomab (בלינסייטו) לטיפול כימותרפי מיצוק סטנדרטי הובילה להארכת ההישרדות הכוללת של מבוגרים ללא עדות לשארית מחלה מינימאלית עם אבחנה של B-Cell Precursor Acute Lymphoblastic Leukemia, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי Blinatumomab מכוון ל-CD19 על תאי B ומאושר כיום לשימוש […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את Faricimab לטיפול בחסימת וריד רשתית (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את הטיפול ב- Faricimabבחולים עם הפרעת ראיה משנית לבצקת מקולארית עקב חסימת וריד רשתית, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם חברת התרופות רוש. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Faricimab לטיפול בבצקת מקולארית לאחר חסימת וריד רשתית במהלך חודש אוקטובר בשנת 2023. דובר של חברת התרופות מסר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה