מחנכי סוכרת

מגפת הקורונה השפיעה לרעה על היבטים רבים של הטיפול במחלות סרטן (מתוך אתר MedRxiv)

קורונה

מנתונים שפורסמו באתר MedRxiv וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי מגפת הקורונה השפיעה לרעה על האבחנה, בדיקות סקר והטיפולים כנגד מחלות ממאירות, כמו גם על המצב הפסיכו-סוציאלי של החולים, כולל עליה בתסמיני דיכאון והפרעת דחק בתר חבלתית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לאורך תקופת המגפה פורסמו דיווחים על הפרעות בבדיקות סקר, טיפולים ואבחנות, כמו גם השפעה שלילית על המצב הפסיכו-סוציאלי. במחקר הנוכחי הם ביקשו להשלים סקירה שיטתית להערכת העדויות בנושא ולבחון כיצד המגפה פגעה בהיבטים שונים של הטיפול במחלות סרטן.

החוקרים השלימו סקירה מקיפה של 45 סקירות שיטתיות של מחקרים שפורסמו לפני 29 בנובמבר, 2022, אשר בחנו את ההיבטים השונים של הטיפול בסרטן במהלך מגפת הקורונה.

מבין 45 הסקירות השיטתיות שנכללו בסקירת העל הנוכחית, 13 דיווחו על עיכובים וביטולי טיפול כנגד ממאירות, אשר היו בולטים במיוחד בתקופת הסגרים. מחקר אחד מצא כי מחסור בטיפולים, עיכובים והפרעות במתן הטיפול היו נפוצים יותר במדינות בעלות הכנסה נמוכה או בינונית.

החוקרים מדווחים כי 11 סקירות דיווחו על בדיקות סקר למחלות ממאירות. מהנתונים עולה כי חלה ירידה בשיעורי בדיקות סקר לכלל המחלות הממאירות. הירידה הבולטת ביותר נגעה לבדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם (51%), אם כי נרשמה עוד ירידה בבדיקות סקר לסרטן מעי גס ורקטום (43%) וסרטן שד (44%).

שינויים בטיפול דווחו ב-11 סקירות, בפרט צמצום תכנית טיפול. לדוגמא, מחקר אחד דיווח על שינויים בתכנית הטיפול בקרב לשני-שליש מהמרכזים.

בתריסר סקירות דווח כי המגפה השפיעה לרעה על המצב הפסיכו-סוציאלי של החולים ושל אלו ששרדו את המחלה הממארת. תסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית עלו בהיקף של 27%, תסמיני דיכאון עלו ב-37% והפחד מפני התקדמות ממאירות עלה ב-68%.

הסקירות דיווחו באופן עקבי על ירידה באבחנות מקרים חדשים של מחלות סרטן במהלך המגפה. במדינות בהן היה שימוש באמצעי הסגרים תועדה הירידה הגדולה ביותר בשיעורי אבחנה של מקרים חדשים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי הסקירה הנוכחית מעידים כי מגפת הקורונה השפיעה לרעה על מרבית ההיבטים של הטיפול האונקולוגי, החל מבדיקות סקר לממאירויות שונות, שיעורי אבחנת מקרים חדשים של מחלות סרטן ותוכניות הטיפול בחולים אלו.

 

מתוך אתר MedRxiv

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השתלת כבד עשויה לשפר את הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לכבד (JAMA Surgery)

    השתלת כבד עשויה לשפר את הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לכבד (JAMA Surgery)

    בחולים לאחר השתלת כבד לעומת טיפול אלטרנטיבי בשל גרורות לכבד של סרטן מעי גס ורקטום תועדו שיעורי הישרדות כוללים ושיעורי הישרדות ללא-התקדמות גבוהים יותר, לצד שיעורי הישנות נמוכים יותר, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Surgery. מחקר העוקבה כלל 95 חולים עם גרורות לא-נתיחות לכבד משנית לסרטן מעי גס ורקטום שהופנו להערכה […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • טיפול במעכבי BRAF מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ענביה בחולי סרטן (Am J Ophthalmol)

    טיפול במעכבי BRAF מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ענביה בחולי סרטן (Am J Ophthalmol)

    בחולים עם ממאירות עורית או ריאתית, תרופות המעכבות מוטציות BRAF מלוות בעליה דרמטית בסיכון לדלקת ענביה, בהשוואה לטיפול כימותרפי ואימונותרפי קונבנציונאלי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 77,323 חולים עם מלנומה עורית או סרטן ריאות מדרום קוריאה בין ינואר 2011 ועד ספטמבר 2022. מבין אלו, […]

  • משטר טיפול הכולל Blinatumomab עשוי לשפר הישרדות בחולי לויקמיה (N Engl J Med)

    משטר טיפול הכולל Blinatumomab עשוי לשפר הישרדות בחולי לויקמיה (N Engl J Med)

    הוספת Blinatumomab (בלינסייטו) לטיפול כימותרפי מיצוק סטנדרטי הובילה להארכת ההישרדות הכוללת של מבוגרים ללא עדות לשארית מחלה מינימאלית עם אבחנה של B-Cell Precursor Acute Lymphoblastic Leukemia, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 3 שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי Blinatumomab מכוון ל-CD19 על תאי B ומאושר כיום לשימוש […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את אישור מתן Darzalex Faspro לטיפול במיאלומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הרחבת ההתוויה למתן Darzalex Faspro (או Daratumumab ו-Hyaluronidase-fihj) בשילוב עם Bortezomib, Lenalidomide ו-Dexamethasone כטיפול אינדוקציה ומיצוק בחולים מתאימים להשתלה עם אבחנה חדשה של מיאלומה נפוצה. האישור התקבל לאחר סקירה מועדפת ומבוסס על נתוני יעילות ובטיחות ממחקר PERSEUS בתווית-פתוחה, שכלל 709 חולים מתחת לגיל 70 שנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה