מחנכי סוכרת

נמצא קשר בין אלרגיה לבוטנים לאלרגיות אחרות לקטניות (Pediatric Allergy and Immunology)

אלרגיה
מחקר חדש מראה שילדים עם אלרגיה לבוטנים נוטים לסבול מתגובות לקטניות אחרות, למשל סויה, עדשים, אפונה, שעועית, תורמוס וחילבה, ואלו עלולות להוביל לתגובות אנפילקטיות

מחקר חדש שפורסם ב-Pediatric Allergy and Immunology מראה שילדים עם אלרגיה לבוטנים נוטים לסבול מתגובות לקטניות אחרות, כדוגמת סויה, עדשים, אפונה, שעועית, תורמוס וחילבה, ואלרגיות אחרות אלו עלולות לגרום לעתים קרובות לתגובות אנפילקטיות. “מבין ילדים אלרגיים לבוטנים, לפחות שני שליש היו רגישים לקטניה אחת אחרת, ואלרגיה לקטניות אובחנה ברבע מהחולים הרגישים”, אומרת מחברת המחקר ל-Medscape.

אלרגנים למזון הם הגורמים השכיחים ביותר בילדות לתגובות אלרגיות. בקרב ילדים בצרפת, קטניות גורמות ל-14.6% מהתגובות האנפילקטיות הקשורות למזון, כאשר הבוטנים הם האלרגן העיקרי.

החוקרים העריכו את השכיחות וההימצאות של רגישות לקטניות בקרב כל הילדים והמתבגרים בגילאי 1-17 שנים שסבלו מאלרגיה לבוטנים ואושפזו במחלקה לאלרגיה לילדים במשך כ-3 שנים, החל בתחילת 2017. 195 משתתפי המחקר, האלרגים לבוטנים, תועדו שהם צרכו או היו בעלי רגישות לפחות לקטנית אחת שאינה בוטן; מתוכם, 69.7% היו בנים. החוקרים ניתחו נתונים על היסטוריית צריכה, בדיקות דקירה בעור, מצב אימונוגלובולין E ספציפי, תגובות אלרגיות קודמות ותגר מזון דרך הפה עבור כל קטניה.

החוקרים גילו כי מבין 195 הילדים עם אלרגיה לבוטנים, 98.4% סבלו לפחות ממחלה אטופית אחת נוספת. בנוסף, 122 (63.9%) היו רגישים לפחות לקטניה אחת אחרת. מתוך 122 הילדים הללו, 66.3% היו רגישים לחילבה, 42.2% לעדשים, 39.9% לסויה ו-34.2% לתורמוס. אלרגיה לקטניה אחת או יותר אושרה עבור 27.9% מ-122 הילדים הרגישים, כולל 4.9% שסבלו מאלרגיות מרובות לקטניות, כאשר עדשים, תורמוס ואפונה היו האלרגנים העיקריים. מבין 118 הילדים הסובלים גם מאלרגיה למזון שאינו קטניות, האלרגנים העיקריים למזון היו ביצים (57.6%), חלב פרה (33.0%), קשיו (39.0%), פיסטוק (23.7%) ואגוזי לוז (30.5%).יש לציין כי 50% מהתגובות האלרגיות לקטניות שאינן בוטנים היו חמורות, והופיעו לעתים קרובות כאסטמה. מחלות אטופיות נוספות, כולל אסתמה, עשויות להיות שתרמו לחומרת התגובות האלרגיות, ציינו המחברים.

לכתבה ב-Medscape

למאמר שפורסם ב-Pediatric Allergy and Immunology באתר Wiley Online Library

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה