מחנכי סוכרת

האם תה שחור מגן מפני תמותה עקב מחלות לב וכלי דם? (Ann Intern Med)

תה

לשתיית תה מספר יתרונות בריאותיים, אך מרבית המחקרים נערכו באזורים בהם נפוצה שתיית תה ירוק. מנתונים חדשים מבריטניה – מדינה בה מסורת עתיקה של שתיית תה אחר הצהריים – עולה כי גם לתה שחור יש יתרונות בריאותיים. במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine מדווחים חוקרים כי שתיית תה שחור עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה, כאשר הסיכון היה הנמוך ביותר באלו ששתו לפחות שתי כוסות תה ביום.

 

מדגם המחקר כלל 498,043 מבוגרים בגיל ממוצע של 56.5 שנים. כ-85% מהם דיווחו על שתיית תה, 90% דיווחו על שתיית תה שחור והרוב נהגו לשתות 2-3 כוסות (29%), 4-5 כוסות (26%), או 6-7 כוסות (12%) בכל יום.

 

במהלך חציון מעקב של 11.2 שנים, באלו ששתו לפחות שתי כוסות תה ביום תועד סיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה. לאחר תקנון רב-משתני, יחסי הסיכון לתמותה בקרב אלו ששתו תה, בהשוואה לאלו שלא שתו תה, היו דומים ועמדו על 0.95 עם שתיה של עד כוס תה אחת ביום, 0.87 עם שתיית 2-3 כוסות, 0.88 עם 4-5 כוסות, 0.88 עם שתיה של 6-7 כוסות תה ביום, 0.91 עם שתיית 8-9 כוסות ביום ויחס סיכון של 0.89 עם שתיית 10 כוסות תה ומעלה בכל יום.

 

מהנתונים עלה עוד קשר הפוך בין שתיית תה ובין הסיכון לתמותה עקב מחלות לב וכלי דם (יחס סיכון מתוקנים שנעו בין 0.98 ועד 0.76), מחלת לב איסכמית (יחסי סיכון מתוקנים שנעו בין 1.03 ועד 0.74) ואירועים מוחיים (יחסי סיכון מתוקנים שנעו בין 0.92 ועד 0.48). עם זאת, החוקרים מציינים כי לא תוארה מגמה ברורה לקשר בין שתיית תה ובין תמותה עקב מחלות ריאה או סרטן.

 

אין תשובה ברורה לשאלה מדוע לא זוהה קשר בין שתיית תה ובין הסיכון לתמותה עקב ממאירות במחקר הנוכחי.

 

ההשפעות של שתיית תה תועדו ללא תלות בשאלה אם התה הגיע עם תוספת חלב או סוכר, חום המשקה, או שינויים גנטיים במטבוליזם קפאין בקרב המשתתפים.

 

אחד ממנגנוני הפעולה המשוערים של תה הוא הפחתת עקה חמצונית ותהליכי דלקת הודות לפוליפנולים ופלבנואידים, העשויים לעודד התפתחות גידולים ממאירים.

 

החוקרים מדגישים כי אין להסיק מתוצאות המחקר כי מומלץ להתחיל לשתות תה או לשנות את הרגלי צריכת תה מסיבות אלו ודרושים מחקרים נוספים בנושא.

 

Ann Intern Med, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה