מחנכי סוכרת

האם דיסליפידמיה מעלה את הסיכון להיארעות יתר לחץ דם? (Nutrients)

כולסטרול

במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קיים קשר בין הפרעות ברמות השומנים בדם ובין הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם, כאשר רמות HDL נמוכות, רמות טריגליצרידים גבוהות ויחס גבוה בין כולסטרול ל-HDL מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם.

 ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דיסליפידמיה הינו גורם סיכון חשוב ליתר לחץ דם וקשורה ומלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, כולל טרשת עורקים ואירועים מוחיים. במחקר הנוכחי הם בחנו את הקורלציה בין פרופיל השומנים בדם, כולל רמות טריגליצרידים, כולסטרול, HDL ו-LDL ויחס כולסטרול ל-HDL ובין הסיכון להתפתחות יתר לחץ דם.

 מדגם המחקר כלל 26,965 משתתפים עם נתוני מעקב לאורך ארבע שנים ממאגר Taiwan Biobank.

 במחקר החתך נבחן הקשר בין שכיחות יתר לחץ דם ובין פרופיל השומנים בכלל המשתתפים במחקר (26,965 חולים). במחקר העוקבה האורכי, הקשרים הללו נבחנו עוד בקרב אלו ללא אבחנה של יתר לחץ דם בתחילת המחקר (21,454 חולי).

 מניתוח רב-משתני עלה כי בהשוואה לחולים ברבעון הראשון של טריגליצרידים, בקרב אלו ברבעון השני (יחס סיכויים של 1.402, p<0.001), ברבעון השלישי (יחס סיכויים של 1.365, p<0.001), או ברבעון הרביעי (יחס סיכויים של 1.617, p<0.001) תועד סיכון מוגבר להיארעות יתר לחץ דם. עוד עולה מהנתונים כי בהשוואה לחולים ברבעון הראשון של HDL, באלו ברבעון השלישי (יחס סיכויים של 0.886, p=0.042) וברבעון הרביעי (יחס סיכויים של 0.819, p=0.002) תועד סיכון נמוך יותר להתפתחות יתר לחץ דם.

 בהשוואה לרבעון הראשון של יחס כולסטרול ל-HDL, בקרב חולים ברבעון השני (יחס סיכויים של 1.144, P=0.042), השלישי (יחס סיכויים של 1.149, p=0.034) והרביעי (יחס סיכויים של 1.225, p=0.0025) תועד סיכון מוגבר משמעותית להיארעות יתר לחץ דם.

 החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על סיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם במבוגרים מטאיוואן עם דיסליפידמיה, בפרט רמות HDL נמוכות, רמות טריגליצרידים גבוהות ויחס כולסטרול ל-HDL גבוה.

 

Nutrients, Aug 10, 2022

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות HDL גבוהות מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Sci Rep)

    רמות נמוכות מאוד או גבוהות מאוד של HDL (או High-Density Lipoprotein) מלוות בסיכון מוגבר למחלת כליות בנשים עם סוכרת מסוג 2, אם כי לא תועד קשר דומה בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. החוקרים כותבים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר הדוק בין רמות HDL נמוכות ובין הסיכון למחלת כליות משנית […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה