מחנכי סוכרת

משלב פעילות אירובית עם תוספי שמן דגים מפחית מדדי דלקת בחולי צליאק (J Nutr Metab)

מעבדה

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Nutrition and Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות משולבת הכוללת מתן תוספי שמן דגים עם פעילות אירובית לוותה בירידה ברמות CRP (C-Reactive Protein) ו-Interleukin-6 (IL-6) בחולים עם מחלת צליאק.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים קודמים הראו כי בחולי צליאק ניתן לזהות שינויים אנתרופומטריים, מטבוליים ודלקתיים, כאשר פעילות גופנית ושמן דגים משפעלים מסלולים שונים של מדדים אלו. מטרתם כעת הייתה לבחון את ההשפעה של פרוטוקול בן 12 שבועות של פעילות אירובית והקשר עם תוספי שמן דגים ב-19 מבוגרים עם מחלת צליאק.

החולים עם צליאק סווגו לשתי קבוצות: תוספים בלבד (11 חולים), או תוספים עם פעילות גופנית (8 חולים). החוקרים ערכו השוואה בין חולי הצליאק ובין מבוגרים בריאים. פעילות גופנית בוצעה כל שבוע, בשלושה מפגשים של 60 דקות כל אחד, עם עצימות קצב לב מקסימאלי של 60-70%. המשתתפים קיבלו 2 גרם/יום של שמן דגים, צרכו כל יום 420 מ”ג של EPA ו-230 מ”ג של DHA.

מהנתונים עולה כי השילוב של התוספים עם פעילות אירובית לווה בירידה גדולה משמעותית בריכוז CRP , לצד עליה בשיעור החולים עם רמות IL-6 לא-מדידות.

ממצאים אלו מעידים כי לשילוב של פעילות אירובית עם תוספי שמן דגים פעילות מתקנת ומניעתית של הפרעות הקשורות עם דלקת כרונית; עם זאת, מבנה המחקר אינו מאפשר להבחין בין ההשפעות הביולוגיות התלויות בקשר בין ההתערבויות ובין אלו התלויות רק בפעילות אירובית.

 

J Nutr Metab. 2022 Jul 21

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם מחלת צליאק מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר לידה? (Front Psychiatry)

    האם מחלת צליאק מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר לידה? (Front Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Psychiatry עולה קשר בין מחלת צליאק ובין סיכון מוגבר להתפתחות דיכאון לאחר לידה, כאשר בחולים עם שינויים גנטיים שנקשרו עם מחלת צליאק לוו בסיכון מוגבר להתפתחות דיכאון לאחר לידה. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון קשר סיבתי אפשרי בין מחלת צליאק ובין דיכאון לאחר לידה באמצעות ניתוח רנדומיזציה […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה