מחנכי סוכרת

דפוסי תזונה בריאה מפחיתים סיכון לגאוט בנשים (JAMA Internal Medicine)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר חדש שפורסם ב- JAMA Internal Medicineמצא כי הקפדה על דפוסי תזונה בריאים עשויה להפחית את הסיכון להופעת מחלת גאוט חדשה. דפוסי האכילה השונים שנמצאו עשויים להפחית את הסיכון של אישה לאירועי גאוט ומאפשרים בחירה רבה יותר והתאמה אישית של ההמלצות התזונתיות לפי מסורות קולינריות והעדפות אישיות, דבר העשוי לשפר את הטיפול במחלה, אמר המחבר הראשי.

כדי לקבוע אם אכילה בריאה עקבית ממלאת תפקיד במניעת גאוט אצל נשים, החוקרים ביצעו מחקר עוקבה פרוספקטיבי ארוך טווח שהתבסס על ההנחיות התזונתיות לאמריקאים בין השנים 2020 עד 2025, שכלל ארבעה דפוסי אכילה בריאה: גישה תזונתית להפסקת יתר לחץ דם (DASH), תזונה ים תיכונית, אינדקס האכילה הבריאה האלטרנטיבית והתזונה הנבונה (Prudent diet), כמו גם דפוס התזונה המערבי הלא בריא, לצורך השוואה.

במשך 34 שנות מעקב, החוקרים זיהו 3,890 מקרים של גאוט בקרב 80,039 נשים עם גיל ממוצע של 50.5 ומדד מסת גוף ממוצע (BMI) של 25.0 ק”ג/מ”ר. לנשים שהתמידו באחד מארבעת דפוסי התזונה הבריאים היה סיכון נמוך יותר למחלת גאוט, בייחוד אלו שדבקו ב-DASH (0.68 HR; CI 95%, 0.61-0.76) וב-prudent diet (HR, 0.75; 95% CI, 0.73-0.90). לעומת זאת, לנשים שדבקו בדפוסי אכילה מערביים היה סיכון מוגבר של 49% למחלת גאוט (HR, 1.49; 95% CI, 1.33-1.68), בהשוואה לאלו עם ציונים נמוכים. לאחר ניתוח נוסף שהביא בחשבון שימוש במשתנים, שימוש באלכוהול והשמנת יתר, הקשר בין כל דיאטה לבין הסיכון שלה לגאוט נמשך. בפרט, לנשים שהתמידו במיוחד ב-DASH עם BMI תקין היה סיכון נמוך ב-68% למחלת גאוט (HR, 0.32; 95% CI, 0.26-0.38), בהשוואה לנשים הפחות מתמידות שסבלו מעודף משקל או השמנת יתר. היצמדות חזקה לדיאטת DASH יחד עם חוסר שימוש במשתנים הובילו גם להפחתה של 65% בסיכון לגאוט (HR, 0.35; 95% CI, 0.30-0.41).

“לא הייתי רוצה שאנשים יפרשו את המחקר הזה כך שדיאטה היא תמיד טיפול משביע רצון למישהו עם גאוט. אנחנו צריכים תרופות כדי לטפל ביעילות בגאוט. אני חושב שתוצאות המחקר מעלות צורך במחקר עתידי שיכול להסתכל על התערבויות תזונתיות אלה כטיפול עצמאי או כטיפול משלים בטיפול בגאוט”, אמר המחבר. מגבלות המחקר כללו את העובדה ששיעורי גאוט ודפוסי התזונה אינם בהכרח מייצגים מדגם אקראי של כלל הנשים.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק […]

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה