מחנכי סוכרת

מה בין תכולת החלבונים בתזונה והסיכון לפרפור פרוזדורים? (מתוך הכנס הווירטואלי מטעם ה-ACC/WCC)

מנתונים חדשים מ-Women’s Health Initiative שפורסמו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-American College of Cardiology/World Congress of Cardiology עולה כי בקרב נשים שצרכו כמות חלבונים גדולה יותר ביחס למשקל הגוף היו רזות יותר ובסיכון נמוך יותר לפתח פרפור פרוזדורים במהלך העשור הבא.

על-פי ההנחיות בארצות הברית, ההקצאה התזונתית המומלצת של חלבונים היא 0.8 מ”ג/ק”ג משקל גוף בכל יום באדם במשקל כ-63 ק”ג, המקביל ל-51 גרם חלבון ביום. להערכת ההשפעה האפשרית של צריכת חלבונים על הסיכון לפרפור פרוזדורים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 99,554 נשים במחקר Women’s Health Initiative.

הערכת צריכת חלבונים התבססה על שאלוני תזונה, כאשר רמות חנקן בשתן שימשו לאישור הערכה זו. דיווח עצמי שימש גם להערכת היקף פעילות גופנית.

חציון גיל המשתתפות עמד על 64 שנים, צריכת החלבונים החציונית עמדה על 66 גרם/יום, או 0.9 גרם/ק”ג משקל גוף בכל יום. במהלך מעקב ממוצע של 10 שנים, 21,258 נשים (21.3%) פיתחו פרפור פרוזדורים.

בהשוואה לנשים ברבעון התחתון של צריכת חלבונים (פחות מ-58 גרם/יום), בנשים שצרכו 58-66 גרם/יום של חלבון תועד סיכון מתוקן נמוך משמעותית להיארעות פרפור פרוזדורים (יחס סיכון של 0.932, p=0.001), בהשוואה לאלו שצרכו סך כולל של 66-74 גרם חלבון בכל יום (יחס סיכון של 0.908, p=0.0005).

במילים אחרות, בנשים עם צריכה מתונה של חלבון בתזונה נרשם סיכון נמוך ב-7-8% להיארעות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לנשים עם צריכת החלבונים הנמוכה ביותר. מנגד, בנשים ברבעון העליון של צריכת חלבונים (מעל 74 גרם/יום) לא תועד סיכון נמוך משמעותית לפרפור פרוזדורים (יחס סיכון של 0.951, p=0.186).

החוקרים מדגישים כי כאשר דנים בנושא הגדלת צריכת חלבונים בתזונה, חשוב לעשות זאת באמצעות מוצרי מזון בריאים ללב וחלבון רזה ולא עם מזונות עתירי שומן, כולסטרול וסוכר.

מתוך הכנס הווירטואלי מטעם ה-ACC/WCC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    מתחים במקום העבודה וחוסר איזון בין מאמץ ותגמול במקום העבודה עלולים להביא לעליה בסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. להבנה טובה יותר של הקשר בין גורמי דחק פסיכו-סוציאליים במקום העבודה ובין היארעות פרפור פרוזדורים, החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי שכלל 5,926 משתתפים ממחקר […]

  • התועלת של צריכת פירות וירקות כנגד יתר לחץ דם ומחלת כליות כרונית (Am J Med)

    התועלת של צריכת פירות וירקות כנגד יתר לחץ דם ומחלת כליות כרונית (Am J Med)

    לפירות וירקות תתכן תועלת משמעותית בטיפול ביתר לחץ דם להפחתת הסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות מאמצים מתמשכים לשיפור הטיפול ביתר לחץ דם להפחתת הסיכון לסיבוכים, נרשמה עליה בשיעורי מחלת כליות כרונית על-רקע יתר לחץ דם ותמותה עקב מחלות […]

  • צריכה רבה של קפאין מלווה בעליה ממושכת בלחץ הדם וקצב הלב לאחר פעילות גופנית (מתוך כנס מטעם ה-American College of Cardiology Asia)

    צריכה רבה של קפאין מלווה בעליה ממושכת בלחץ הדם וקצב הלב לאחר פעילות גופנית (מתוך כנס מטעם ה-American College of Cardiology Asia)

    שתיה של שש כוסות קפה כל יום מלווה בעליה ממושכת בלחץ הדם ובקצב הלב עד חמש דקות לאחר פעילות גופנית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Cardiology Asis Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה רגילה עשויה להפריע לפעילות מערכת עצבים פארא-סימפתטית ולהוביל לעליה בלחץ הדם וקצב הלב. כעת הם […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה