מחנכי סוכרת

הערכת מגמות אימוץ טיפול במעכבי SGLT-2 לסוכרת בארצות הברית (Diabetes Technol Ther)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Technology and Therapeutics עולה כי קיימת חוסר התאמה בולטת בין ההמלצות בהנחיות למתן מעכבי SGLT-2 (Sodium Glucose Cotransporter-2) לטיפול בסוכרת מסוג 2 ובין השימוש בפועל בתרופות אלו, כאשר הטיפול ניתן בשכיחות גבוהה יותר לחולים צעירים ובריאים יותר, בהשוואה לחולים עם מחלות לב וכלי דם או מחלות כליות, בהן צפויה דווקא תועלת רבה יותר לטיפול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי משפחת מעכבי SGLT-2 אושרה לשימוש בחולי סוכרת להפחתת רמות הסוכר בדם, עם ערך מוסף של הגנה מפני מחלות לב וכלי דם ומחלת כליות, לצד סיכון נמוך להיפוגליקמיה. מחלות קרדיווסקולאריות ומחלות כליה הן בין הסיבוכים הנפוצים של סוכרת, בעוד שהיפוגליקמיה הינה האירוע החריג הנפוץ ביותר משנית לטיפול תרופתי לסוכרת. כעת הם ביקשו לבחון את הגורמים הסוציו-דמוגרפיים והקליניים שנקשרו עם התחלה מוקדמת של טיפול במעכבי SGLT-2 והשימוש ההולם בתרופות על-בסיס העדויות הזמינות.

החוקרים השלימו ניתוח רטרוספקטיבי של נתונים רפואיים ונתונים מבתי מרקחת אודות מבוגרים עם סוכרת מסוג 1 ומסוג 2, אשר ניפקו מרשם לכל טיפול תרופתי לסוכרת בין ינואר 2013 ועד דצמבר 2016. הם בחנו את הקשר בין מאפיינים דמוגרפיים, קליניים וגורמים הקשורים בביטוח רפואי עם מתן מרשם לטיפול במעכבי SGLT2.

מבין למעלה ממיליון מבוגרים עם טיפול תרופתי לסוכרת, 6.2% (75,500) החלו טיפול במעכבי SGLT-2. החוקרים מדווחים כי הסיכוי להתחלת טיפול במעכבי SGLT-2 היה נמוך יותר בקרב חולים עם היסטוריה של אוטם לבבי (יחס סיכויים של 0.94), אי-ספיקת לב (יחס סיכויים של 0.93), מחלת כליות (יחס סיכויים של 0.80) והיפוגליקמיה חמורה (יחס סיכויים של 0.96) (p<0.001 בכל המקרים). עוד נמצא כי הסיכוי להתחלת הטיפול התרופתי היה קטן יותר בקשישים בגילאי 75 שנים ומעלה (יחס סיכויים של 0.57, בהשוואה למטופלים בגילאי 18-44 שנים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי חולים צעירים ובריאים יותר היו בעלי סיכוי טוב יותר להתחיל בטיפול במעכבי SGLT-2. מנגד, דווקא באוכלוסיית חולים עם היסטוריה של אוטם לבבי, אי-ספיקת לב, מחלת כליות, או אירועי היפוגליקמיה תועד סיכוי נמוך יותר להתחלת הטיפול בתרופות אלו, למרות הוכחות כי תרופות אלו עשויות להפחית סיבוכים אלו.

Diabetes Technol Ther. Published online October 9, 2019

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

שימוש באלגוריתם ממוחשב כמו dss-med עשוי לסייע בבחירה מותאמת אישית של טיפול תרופתי בחולי סוכרת בהתאם להנחיות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה