מחנכי סוכרת

הנחיות חדשות מטעם ה-ADA ו-EASD תומכות בהערכה ראשונית של המצב הקרדיווסקולארי (מתוך כנס ה-ADA)

גישת הטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2 תתחיל בהערכת נוכחות מחלה קרדיווסקולארית, מחלות אחרות והעדפות המטופל, כך על-פי טיוטת המלצות משותפות מטעם ה-ADA (American Diabetes Association) וה-EASD (European Association for the Study of Diabetes). הגרסה האחרונה של העדכון של המלצות לטיפול משנת 2015 מטעם שני האיגודים תוצג בכנס השנתי הקרוב מטעם ה-EASD.

מטרת ההצהרה המשותפת נועדה לסייע לרופאים לנווט בין אפשרויות הטיפול המורכבות בהיפוגליקמיה בחולים עם סוכרת מסוג 2, עם דגש מיוחד על נתונים שפורסמו משנת 2014, כולל אלו שהציעו תועלת קרדיווסקולארית לטיפול במעכבי SGLT-2 ואגוניסטים לקולטן ל-GLP-1.

המסמך עדיין תומך במתן מטפורמין כטיפול קו-ראשון, אך כעת ישנה העדפה לאגוניסטים ל-GLP-1 או מעכבי SGLT-2 כטיפול קו-שני על-פני אינסולין, בתלות במאפייני החולים וסוגיות אחרות, דוגמת עלות/זמינות התרופות.

ההמלצה החדשה תהיה הערכת המצב הקרדיווסקולארי כצעד ראשון בניסוח גישת הטיפול. אלגוריתמים נפרדים ישמשו לחולים עם מחלה קרדיווסקולארית טרשתית ואלו עם אי-ספיקת לב.

שינויי אורחות חיים ומטפורמין עדיין נחשבים לאבני הפינה של הטיפול, אם כי הפאנל היה חלוק בהמשך החשיבות של מטפורמין כטיפול תרופתי קו-ראשון. בסופו של דבר, הם הסכימו לדבוק בהמלצה בשלב זה, בשל העלות הנמוכה וההוכחות בנוגע לבטיחות ויעילות הטיפול.

לאחר מכן, בחולים עם מרכיב מחלה קרדיווסקולארית טרשתית בולטת, ההמלצה היא למתן אגוניסט ל-GLP-1 בעל תועלת קרדיווסקולארית מוכחת, או מעכבי SGLT-2 בעל תועלת קרדיווסקולארית מוכחת (בתנאי והתפקוד הכלייתי של החולה מאפשר זאת), בסדר זה. סדר התרופות הפוך בחולים בהם אי-ספיקת לב בולטת: מתן תחילה של מעכב SGLT-2 המוכח כמפחית אי-ספיקת לב (במידה והתפקוד הכלייתי מאפשר זאת), עם אגוניסט ל-GLP-1 בעל תועלת קרדיווסקולארית מוכחת כאפשרות חליפית.

העדכון משנת 2015 הוא ההמלצה כי תהיה התייחסות תחילה למחלות רקע אלו, מאחר והן משפיעות על בחירת הטיפול התרופתי. נוכחות מחלה קרדיווסקולארית הינה עדות מספקת לבחירת תרופות מסוימות לאיזון סוכרת.

האלגוריתם אינו מפרט באופן ספציפי כי יש להוסיף מעכב SGLT2 או אגוניסט ל-GLP1 רק אם החולה אינו מגיע ליעד המוגלובין מסוכרר עם מטפורמין ושינוי אורחות חיים: בחירת המילים היא מתירנית בשלב זה. בתוך משפחות התרופות, ניתנה העדפה ל-Liraglutide מבין האנאלוגים ל-GLP1 על-בסיס מחקר LEADER ול-Empagliflozin מבין מעכבי SGLT-2 על-בסיס תוצאות מחקר EMPA-REG OUTCOME.

בחולים ללא מחלה קרדיווסקולארית או אי-ספיקת לב, העדיפות בשלב הבא הוא לשים דגש על צרכיי המטופל הפרטני והעדפה להימנעות מעליה במשקל והיפוגליקמיה.

במסמך הסופי תהיה גם התייחסות לסוגיית אי-ספיקת כליות כרונית, טיפול תזונתי, ניתוח בריאטרי, התחלת טיפול בזריקות והצעות אודות הפחתת טיפול פומי לאחר התחלת טיפול בזריקות. עוד תהיה התייחסות לנושאי עלות טיפול תרופתי.

מתוך כנס ה-ADA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מאכזבות למשלב Vibostolimab עם Pembrolizumab כנגד סרטן ריאות (מתוך הודעת חברת Merck)

    תוצאות מאכזבות למשלב Vibostolimab עם Pembrolizumab כנגד סרטן ריאות (מתוך הודעת חברת Merck)

    מחקר אקראי בשלב 3 שנועד להשוות שני משלבי טיפול קו-ראשון כנגד סרטן ריאות הופסק בשלב מוקדם לאחר ניתוח ביניים שלא הדגים כל תועלת הישרדותית והצביע על רעילות גבוהה יותר עם התכשיר הניסיוני Vibostolimab. מחקר KeyVibe-008 הינו מחקר כפל-סמיות שכלל 460 חולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell Lung Cancer) בשלב נרחב. במסגרת המחקר […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Axatilimab לטיפול ב-GVHD כרוני (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Axatilimab לטיפול ב-GVHD כרוני (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן Axatilimab לטיפול במבוגרים וילדים עם אבחנה של GVHD (או Graft Versus Host Disease) כרונית בהם לא תועדה תגובה לפחות לשני קווי טיפול קודמים ובמשקל של 40 ק”ג ומעלה. החוקרים מסבירים כי GVHD כרוני הינו סיבוך מסכן-חיים של השתלת מח עצם אלוגנאית, המתפתח במחצית מהמושתלים. […]

  • צום לסירוגין מסייע בהפחתת משקל בחולים עם טרום-סוכרת וסוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    צום לסירוגין מסייע בהפחתת משקל בחולים עם טרום-סוכרת וסוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    במבוגרים עם טרום-סוכרת או סוכרת מסוג 2, צום לסירוגין הפחית את משקל הגוף ומדד מסת הגוף, לצד שיפור האיזון הגליקמי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צום לסירוגין עשוי לשמש כגישה גמישה יותר להפחתת משקל ושיפור הבריאות הקרדיו-מטבולית, בהשוואה לדיאטה עם הגבלה קלורית, אך אין […]

  • אי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים (MDedge)

    אי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים (MDedge)

    בכתבה ב- MDedge דנו באי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים ותואר תיאור מקרה של מטופלת עם תסמונת כלילית חריפה וחשבה להפסיק את הסטטין בגלל תופעות לוואי. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • הוספת Nemolizumab לטיפול מקומי בקורטיקוסטרואידים משפר פרוריגו נודולריס (Br J Dermatol)

    הוספת Nemolizumab לטיפול מקומי בקורטיקוסטרואידים משפר פרוריגו נודולריס (Br J Dermatol)

    הוספת Nemolizumab במינונים של 30 מ”ג ו-60 מ”ג לטיפול מקומי בקורטיקוסטרואידים הוביל לתוצאות חיוביות במתבגרים עם פרוריגו נודולריס (Prurigo Nodularis), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום יש אפשרויות טיפול מוגבלות לפרוריגו נודולריס, כאשר לחלק גדול מהם יעילות לא-מספקת. Nemolizumab הינו נוגדן חד-שבטי ניסיוני הנקשר […]

  • הקלה מהירה בגרד מנבאת תגובה לטיפול בדופיקסנט בחולים עם Bullous Pemphigoid (מתוך Dermatology)

    הקלה מהירה בגרד מנבאת תגובה לטיפול בדופיקסנט בחולים עם Bullous Pemphigoid (מתוך Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Dermatology עולה קורלציה חיובית בין הקלה מהירה בתלונות על גרד עורי בעקבות התחלת טיפול ב-Dupilumab (דופיקסנט) ובין התגובה לטיפול התרופתי בחולים עם אבחנה של Bullous Pemphigoid. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Bullous Pemphigoid הינה מחלה שלפוחתית אוטואימונית הנפוצה ביותר הפוגעת לרוב בקשישים. מרבית אפשרויות הטיפול הסיסטמי כוללות תרופות לדיכוי חיסוני […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה