מחנכי סוכרת

פסיכיאטרים רבים אינם ממליצים על פעילות גופנית להקלה על הפרעות חרדה (מתוך כנס ה-ADAA)

הליכה פעילות גופנית

למרות שפעילות גופנית אינטנסיבית קצרה ופעילות אירובית ממושכת יותר עשויות להשפיע משמעותית על חולים עם הפרעות חרדה, פסיכיאטרים מעטים מקדישים את הזמן לשוחח עם המטופלים או להמליץ על התערבויות יעילות אלו, כך עולה מתוצאות מספר מחקרים שהוצגו במהלך כנס ה-Anxiety and Depression Association of America.

במחקר אחד חולקו באקראי 56 חולים עם הפרעה כפייתית-טורדנית (64% נשים, גיל ממוצע של 38.8 שנים) להתערבות בת 12 שבועות שכללה פעילות אירובית או תכנית חינוך לבריאות בת 12 שבועות (קבוצת ביקורת).

המשתתפים בקבוצת ההתערבות לקחו חלק באימונים אירוביים שבועיים, תחת השגחה של פיזיולוג מאמץ. האימונים כללו עבודה על הליכון, אופניים ומכשיר אליפטי.

בהשוואה לקבוצת החינוך לבריאות, באלו שהקפידו על פעילות אירובית תועד שיפור גדול יותר משמעותית במצב הרוח, חרדה ומדדי מחשבות טורדניות. השיפור במדדי חרדה עלה באופן לינארי עם הזמן לאורך תקופת הטיפול. החוקרים מדווחים כי המדד היחיד בו לא תועד שיפור עם פעילות גופנית הוא המדד להערכת מחשבות כפייתיות.

הממצאים מעידים כי ניתן ללמד חולים עם הפרעה כפייתית-טורדנית לערוך אימונים אירוביים קצרים להקלה על מצב הרוח והחרדה ולשלוט טוב יותר במחשבות הטורדניות.

במחקר שני נבחנה ההשפעה של אימונים קצרים כאשר 63 משתתפים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות, כאשר אלו בקבוצת אימון בעצימות בינונית, ערכו אימון רציף עם רכיבה על אופניים במשך 50 דקות, תוך השגת קצב לב של 70% מהדופק המקסימאלי. בקבוצה שניה המשתתפים ערכי אימוני אינטרבל עם ריצות קצרות וכן רכיבה על אופניים, אך הגיעו לקצב לב של 85% מהדופק המקסימאלי. הקבוצה השלישית כללה קבוצת הביקורת.

בשתי קבוצות האימון הגופני תועד שיפור ברגישות לחרדה, כפי שנקבע לפי מדד Anxiety Sensitivity Index, בהשוואה לקבוצת הביקורת. ההבדל בשיפורים בין קבוצת עצימות קצרה (אימוני אינטרבל) ועצימות מתונה (רכיבה על אופניים) לא היה מובהק סטטיסטית.

בקבוצת אימוני אינטרבל תועדה ירידה משמעותית ברגישות לחרדה רק בתת-מדד שנגע לתסמינים גופניים עקב חרדה. בקרב אלו שעסקו בפעילות רציפה בעצימות מתונה תועדה ירידה מובהקת רק בתתי-מדדים להערכת החשש החברתי והקוגניטיבי.

מתוצאות המחקר עולה כי ניתן להתאים את אופי הפעילות הגופנית להקלה על הפרעות חרדה.

מתוך כנס ה-ADAA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • כמחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות חרדה (CHEST)

    כמחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות חרדה (CHEST)

    קרוב למחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות מצוקה רגשית ומספר דומה סובל מחרדה כללית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי אבחנה אקראית של קשריות ריאתיות מלווה בשכיחות גבוהה של מצוקה רגשית; למרות שזו לרוב מסווגת בדרגה קלה […]

  • דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    דחק במקום העבודה עלול להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Heart Assoc)

    מתחים במקום העבודה וחוסר איזון בין מאמץ ותגמול במקום העבודה עלולים להביא לעליה בסיכון להתפתחות הפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. להבנה טובה יותר של הקשר בין גורמי דחק פסיכו-סוציאליים במקום העבודה ובין היארעות פרפור פרוזדורים, החוקרים השלימו ניתוח פרוספקטיבי שכלל 5,926 משתתפים ממחקר […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה