מה בין המצב הסוציו-אקונומי ובין הסיכון לרטינופתיה סוכרתית? (מתוך אתר ResearchSquare)

מנתונים חדשים שפורסמו באתר Researchsquare וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי רמת הכנסה נמוכה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית לגורמי סיכון להתפתחות רטינופתיה סוכרתית, כולל המוגלובין מסוכרר גבוה, לחץ דם סיסטולי ומדד מסת גוף גבוהים, כמו גם סיכון מוגבר להתפתחות רטינופתיה סוכרתית מסכנת-ראיה.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל 3,470 חולי סוכרת (גיל ממוצע של 62 שנים, 47% נשים) שטופלו במישיגן במהלך יולי 2016 עד יוני 2018. החוקרים אספו נתונים אודות גיל, מין, מוצא, גזע וסוג הביטוח הרפואי, כמו גם ריכוזי המוגלובין מסוכרר, מדד מסת גוף ולחץ דם סיסטולי. הם גם בחנו את ההכנסה הביתית הממוצעת על-סמך אזור המגורים שלהם.

רופאים סיווגו את החולים עם רטינופתיה סוכרתית מסכנת-חיים בנוכחות אבחנה של בצקת מקולארית סוכרתית ו/או רטינופתיה סוכרתית פרוליפרטיבית.

מהנתונים עולה כי 27% מהחולים סווגו כבעלי הכנסה נמוכה, 49% עם הכנסה בינונית ו-24% עם הכנסה גבוהה.

החוקרים מדווחים כי זוהו הבדלים משמעותיים בריכוז המוגלובין מסוכרר ובלחץ הדם הסיסטולי בחולים מגזעים שונים ובין חולים עם רמת הכנסה נמוכה לעומת גבוהה. באופן ספציפי, באפריקאים-אמריקאים תועדו רמות המוגלובין מסוכרר גבוהות יותר ולחץ דם סיסטולי גבוה יותר, בהשוואה לחולים לבנים. מנגד, באלו מגזע לא-ידוע/אחר/מעורב תועד מדד מסת גוף נמוך יותר, בהשוואה ללבנים.

למרות הבדלים באיזון גליקמי ובמדדי לחץ דם בין שחורים ולבנים, התוצאות לא הצביעו על הבדלים משמעותיים בסיכון לרטינופתיה סוכרתית מסכנת-ראיה בין שתי הקבוצות.

מניתוח רב-משתני עלה כי הסיכוי לרטינופתיה סוכרתית מסכנת-ראיה היה גדול יותר בקרב חולים עם רמת הכנסה נמוכה, בהשוואה לאלו עם רמת הכנסה בינונית (יחס סיכויים של 1.57), אלו עם ריכוז המוגלובין מסוכרר גבוה יותר (יחס סיכויים של 1.17) ואלו עם לחץ דם סיסטולי גבוה יותר (יחס סיכויים של 1.01).

בחולים בעלי רמת הכנסה נמוכה תועדו מדדי מסת גוף גבוהים יותר, לחץ דם סיסטולי גבוה יותר וסיכון גבוה יותר לרטינופתיה סוכרתית מסכנת-ראייה, בהשוואה לאלו בעלי רמת הכנסה גבוהה.

מניתוח רב-משתני עלה כי רק אחזקת ביטוח Medicaid לוותה בשיעור גבוה יותר של רטינופתיה סוכרתית מסכנת-ראיה (יחס סיכויים של 2.55, p=0.07). מנגד, אחזקת ביטוח Medicare, Blue Cross/Blue Shield, או Blue Care Network, לווה בשיעורים נמוכים יותר של רטינופתיה סוכרתית מסכנת-ראיה, אך קשרים אלו לא היו מובהקים סטטיסטית.

ממצאי המחקר מעידים כי המצב הסוציו-אקונומי חשוב יותר מהגזע או המוצא האתני בכל הנוגע לסיכון לרטינופתיה סוכרתית וכי מכשולים חברתיים עשויים להשפיע משמעותית על בריאות העין והראייה. הממצאים גם מדגישים את החשיבות של מחקרים נוספים להערכת האינטראקציות בין גורמים סוציו-דמוגרפיים ובין רטינופתיה סוכרתית ואת הצורך בהתערבויות מוקדמות וממוקדות יותר בחולים בסיכון מוגבר לרטינופתיה.

מתוך אתר ResearchSquare

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הקשר בין רגישות לניגודיות לנזק המבני בגלאוקומה פתוחת זווית ראשונית, פרופ' מרדכי רוזנר

    הקשר בין רגישות לניגודיות לנזק המבני בגלאוקומה פתוחת זווית ראשונית, פרופ' מרדכי רוזנר

    גלאוקומה פתוחת זווית ראשונית Primary open-angle glaucoma (POAG) היא סוג הגלאוקומה השכיח ביותר. בדיקה ומניעה של פגיעה בראייה במהלך כל החיים הינה אסטרטגיית הטיפול העיקרית במחלה זו. נזק לשדה הראייה הינו המאפיין הקליני של POAG, אולם נזק כזה אינני מספיק כדי להסביר את כל הפגיעות הראייתיות בגלאוקומה. במיוחד בגלאוקומה מתקדמת, לחולים יש קושי לשתף פעולה […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • טיפול אנטיביוטי סלקטיבי מונע מפחית שיעור זיהומים לאחר ניתוח עיני (JAMA Ophthalmol)

    טיפול אנטיביוטי סלקטיבי מונע מפחית שיעור זיהומים לאחר ניתוח עיני (JAMA Ophthalmol)

    השילוב של טיפול אנטיביוטי תוך-עיני סלקטיבי עם 1% Povidone Iodine עשוי לשמש כחלופה לטיפול הסטנדרטי ב-5% Povidone Iodine למניעת אנדופתלמיטיס לאחר ניתוח קטרקט, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. החוקרים בחנו מקרים של אנדופתלמיטיס לאחר-ניתוח קטרקט במרכז שלישוני לאורך שלוש תקופות: 1993-1999 (שימוש ב-5% Povidone Iodine, ללא טיפול אנטיביוטי); 2000-2010 (שימוש […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה