הצלחה להדפסת תרכובת שומן בקר מתורבת (הודעת מיט-טק)

הודעת מיט-טק

הדפיסה תאי שומן מבקר וחומר מקשר, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה

מיט-טק, חברה בינלאומית לייצור מוצרי בשר מתורבת למאכל המפתחת את הדור הבא של מוצרי מזון מבוססי טכנולוגיית הדפסה דיגיטלית תלת ממדית, מדווחת כי הצליחה לראשונה להדפיס תרכובת שומן בקר מתורבת. החברה מעדכנת כי הדפיסה בהצלחה תאי שומן מבקר וחומר מקשר ותומך, אשר גודלו ופותחו מתאי גזע במעבדות החברה. הדפסת שומן הבקר והחומר המקשר יצרה תרכובת שומן אשר הגיעה לגובה של כ-10 מ”מ ומיועדת למאכל. הדפסה לגובה מהווה התקדמות לעומת אבן הדרך הקודמת אותה השיגה החברה, אשר כללה ניסוי בו הודפסה רקמת בשר בעובי של כ-1 מ”מ.

הצלחה זו מצטרפת להשלמת ניסוי מוצלח במיון תאי גזע לתאי שומן בקר וכן להצלחה בהדפסת רקמה אחידה ודקה של בשר המופק מתאי גזע. כחלק מתוכנית הפיתוח ליצירת תהליך תעשייתי לגידול ובניית רקמות בשר בהדפסה תלת-ממדית ללא שחיטת בעלי חיים, החברה פיתחה מספר תרכובות המיועדות להדפסה אשר כללו חומר מקשר אכיל, המסייע ביצירת מבנה דיגיטלי מדויק וקישור התאים המודפסים, וכן תאי שומן בקר אמיתיים אשר פותחו, גודלו ומוינו מתאי גזע אשר החברה הפיקה.

במסגרת ניסוי זה הודפסה תרכובת אכילה, המכילה את תאי שומן הבקר במבנה של קובייה בנפח של 10 מ”מ מעוקב. ההדפסה בוצעה ע”י מדפסת דיגיטלית, תלת-ממדית אותה החברה פיתחה. ניסוי מוצלח זה מהווה התקדמות נוספת לקראת פיתוח הטכנולוגיה להדפסת רקמת בשר נקי, אשר יכלול רכיבים נוספים, כגון שריר לדוגמא, על מנת ליצור רקמת בשר אמיתית הנוצרת בעזרת טכנולוגיית תהליך הגידול, ההדפסה והייצור שהחברה מפתחת, ללא שחיטה, פגיעה וגידול בעלי חיים.

אודות מיט-טק:

מיט-טק מפתחת תהליך הדפסה ביולוגי ייחודי וראשון מסוגו המיועד ליצירת רקמות מרכיבי בשר חי למאכל. מיט-טק מפתחת שיטות, תהליכים ומכונות לגידול, ריבוי, ייצור, והדפסה של בשר חי. החברה הינה הראשונה בעולם שביצעה הדפסה דיגיטלית תלת ממדית של דיו ביולוגי, למטרות מאכל, אשר גרמה להתחברות רקמה חיה הבנויה ממספר תאים שונים אשר הופקו מפרה. לחברה טכנולוגיה, ידע וניסיון ביישום פרקטיקות של הנדסת רקמות לייצור שומן ושריר לצריכת מזון וכן יכולות להדפסה ביולוגית תלת ממד יחד עם שילוב של תאים חיים, גורמי גדילה וחומרים ביולוגיים לייצור חלקים חיים המחקים את מאפייני הרקמה הטבעית.

באמצעות טכניקות מתקדמות מצליחה החברה לבצע ריבוי תאים לטובת ייצור מוצרי מזון ספציפיים. מיט-טק מכוונת לפיתוח תהליך תעשייתי המוכוון לייצור בקצבים מסחריים. לחברה פעילות מו”פ מתקדמת בהובלת פרופ’ טל דביר מאוניברסיטת תל אביב, המומחה בהנדסת והדפסת רקמות חיות המפותחות מתאי גזע, ופרופ’ שלמה מגדסי בעל התמחות בחומרי הדפסה מהמכון לכימיה יישומית באוניברסיטה העברית. החברה חותרת ליצירת תהליך כולל המשלים יצירה של בשר איכותי מודפס לאכילה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    מזון אולטרה-מעובד מעלה את הסיכון ללופוס בנשים (Arthritis Care & Research)

    צריכה רבה של מזון אולטרה-מעובד מעלה ביותר מ-50% את הסיכון לאבחנה של לופוס בנשים, עם סיכון גבוה כפליים באלו עם נוגדנים כנגד דנ”א סליל כפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 204,175 נשים ממחקר Nurses’ Health Study בין השנים 1984-2016. המשתתפים השלימו שאלוני […]

  • טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    טיפול ב-Tirzepatide טוב יותר מ-Semaglutide להפחתת משקל (JAMA Internal Medicine)

    במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שטופלו ב- Tirzepatide תועד סיכוי גדול יותר משמעותית להשגת ירידה של לפחות 5%, 10% ו-15% ממשקל הגוף, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Semaglutide, ללא תלות בנוכחות או העדר סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine. מחקר העוקבה כלל מבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר שהחלו טיפול ב-Semaglutide (אוזמפיק) […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    מה בין צריכת אלכוהול יומית ובין יתר לחץ דם? (Hypertension)

    צריכת אלכוהול בהיקף של מעל 12 גרם ביום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות יתר לחץ דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הממצאים מצביעים על קשר ליניארי בין היקף צריכת אלכוהול ובין הסיכון לית לחץ דם, כאשר חוזק הקשר היה שונה בין גברים ונשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת אלכוהול נקשרה עם […]

  • האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    האם בינה מלאכותית יכולה לצמצם טעויות בפענוח בדיקות הדמיה? (Radiology)

    פענוח בדיקות הדמיה הינה משימה מאתגרת הדורשת זמן רב של רופאים ולמרות זאת מלווה בשכיחות לא מבוטלת של טעויות בפענוח בדיקות ההדמיה. מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Radiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מערכת בינה מלאכותית של ChatGPT-4 עשויה לסייע לרדיולוגים בבחינה חוזרת וזיהוי טעויות בדו”חות הרדיולוגיים ע”י זיהוי הטעויות הנפוצות […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה