ארגון הבריאות העולמי תומך בשימוש בסטרואידים לטיפול בחולים עם COVID-19 בדרגה חמורה (מתוך CIDRAP)

קורונה

בכתב העת JAMA פורסמו תוצאות שלושה מחקרים מ-12 מדינות, מטה-אנליזה ומאמר דעה, אשר תמכו בטיפול סיסטמי בקורטיקוסטרואידים בחולים עם COVID-19 במצב קשה, ללא תלות בגיל, מין, משך תסמינים טרם הטיפול, או בצורך בהנשמה מלאכותית.

החוקרים מסבירים כי קורטיקוסטרואידים דוגמת Dexamethasone, Hydrocortisone ו-Methylprednisolone הם בטוחים, זולים וזמינים לשימוש ועשויים להפחית את התגובה הדלקתית בריאות של חולים עם COVID-19 הנדרשים לתמיכת חמצן.

ממטה האנליזה של שלושת המחקרים להערכת קורטיקוסטרואידים, בשילוב עם ארבעה מחקרים אחרים בנושא, עלה כי שיעורי התמותה מכל-סיבה לאחר 28 ימים היו נמוכים יותר בקרב חולים עם COVID-19 אשר טופלו בסטרואידים, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול סטנדרטי או פלסבו.

המחקר נערך ע”י חוקרי REACT (Rapid Evidence Appraisal for Covid-19 Therapies) של ארגון הבריאות העולמי וכלל נתונים אודות 1,703 חולים.

מבין 678 חולים שחולקו באקראי לטיפול בסטרואידים, 222 הלכו לעולמם (33%), זאת בהשוואה ל-425 מבין 1,025 חולים (41%) בקבוצת הטיפול הסטנדרטי או טיפול דמה. סיכום יחס הסיכויים לתמותה עמד על 0.64 (p<0.001) בקרב חולים שטופלו ב-Dexamethasone לעומת טיפול סטנדרטי או פלסבו. יחס הסיכויים עם טיפול ב-Hydrocortisone עמד על 0.69 (p=0.13), כאשר הטיפול ב-Methylprednisolone לווה ביחס סיכויים של 0.91 (p=0.87).

מבין ששת המחקרים שדיווחו על אירועים חריגים חמורים, 64 תועדו ב-354 חולים שטופלו בסטרואידים (18%), בעוד ש-80 תועדו ב-342 חולים (23%) בקבוצת הטיפול הסטנדרטי או פלסבו.

בעקבות מחקרים אלו, ארגון הבריאות העולמי עדכן את ההנחיות לאנשי צוות רפואי ומקבלי החלטות אודות השימוש בקורטיקוסטרואידים בחולים עם COVID-19. הארגון ממליץ על מתן טיפול סיסטמי בסטרואידים לחולים עם מחלה חמורה או קריטית על-רקע הזיהום הנגיפי, אך לא לחולים עם מחלה לא-חמורה.

אחד המחקרים שפורסם בכתב העת JAMA, מחקר REMAP-CAP (Randomized, Embedded, Multifactorial Adaptive Platform Trial for Community-Acquired Pneumonia) מצא כי טיפול ב-137 חולים עם נגיף קורונה ביחידת טיפול נמרץ ב-Hydrocortisone במינון 50 או 100 מ”ג, ארבע פעמים ביום, למשך שבעה ימים, לווה בסיכויי הישרדות של 93% והפחתת צורך בתוספת חמצן, בהשוואה ל-101 חולים שלא קיבלו טיפול בסטרואידים.

מחקר שני אודות Hydrocortisone, CAPE COD (Community-Acquired Pneumonia: Evaluation of Corticosteroids) מצא כי טיפול ב-Hydrocortisone במינון נמוך לא הפחית משמעותית תמותה או צורך בהנשמה מלאכותית עם חמצן בזרם-גבוה לאחר 21 ימים, בהשוואה לפלסבו. עם זאת, החוקרים ציינו כי המחקר הופסק מוקדם בשל גיוס איטי לאחר הגל הראשון של המגפה בצרפת וצפי לפרסום התוצאות המוקדמות של מחקר RECOVERY.

המחקר השלישי, CoDEX (COVID-19 Dexamethasone) מצא כי בחולים שטופלו ב-Dexamethasone לא נדרשו להנשמה מלאכותית למשך 6.6 ימים, בממוצע, במהלך 28 הימים הראשונים לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ, בהשוואה ל-4.0 ימים בלבד בקבוצת הטיפול הסטנדרטי (p=0.04).

זיהומים משניים תועדו ב-21.9% מהמטופלים בסטרואידים, בהשוואה ל-29.1% מהחולים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי. כשליש (31.1%) מהמטופלים ב-Dexamethasone נדרשו לאינסולין לאיזון רמות הסוכר בדם, זאת בהשוואה ל-28.3% מאלו בקבוצת הטיפול הסטנדרטי. אירועים חריגים חמורים אחרים תועדו ב-3.3% מהמטופלים בסטרואידים, בהשוואה ל-6.1% מאלו בקבוצת הפלסבו.

מומחים בתחום מקווים כי הודות למאמצים בינלאומיים ומחקרים רבים בנושא COVID-19 ניתן יהיה להתגבר על המגפה.

מתוך CIDRAP

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    האם אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מעכבים משמעותית את התרוקנות הקיבה? (Am J Gastroenterol)

    בקרב חולים שטופלו באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 תועד עיכוב מתון בלבד בהתרוקנות קיבה של מזון מוצק ולא תועד כל עיכוב משמעותי בהתרוקנות נוזלים, בהשוואה לאלו שקיבלו פלסבו, עדות לכך שייתכן ואין צורך בהפסקת הטיפול בתרופות אלו לפני התערבות ניתוחית, כך כותבים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים […]

  • הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית אישרה את משלב Osimertinib עם כימותרפיה כקו-ראשון לטיפול בסרטן ריאות מתקדם עם מוטציית EGFR (מתוך הודעת הנציבות האירופית)

    הנציבות האירופית (European Commission) אישרה את מתן Osimertinib (טאגריסו) בשילוב עם Pemetrexed וכימותרפיה על-בסיס פלטינום כקו טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) חיובי למוטציית EGFR עם עדות למוטציות L858R או מחיקות אקסון 19. המומחים מסבירים כי אבחנת סרטן ריאות באירופה עולה על 450,000 מקרים בשנה. כ-10-15% מהחולים […]

  • התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של Spironolactone בנשים עם הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology עולה כי ל- Spironolactone תועלת בנשים בגיל הפוריות עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה בדרגה קלה, בפרט במידה והטיפול ניתן בשלב מוקדם. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 157 נשים בגילאי 12-50 שנים (גיל חציוני של 36.5 שנים) עם אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה, אשר טופלו ב- Spironolactone במשך לפחות […]

  • התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    התועלת של משלב פרדניזון ואוגמנטין בטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה (Int J Women’s Dermatol)

    טיפול פומי משולב בפרדניזון ואוגמנטין מהווה גישת טיפול קצר-טווח יעילה לטיפול בהתלקחויות הידראדניטיס סופורטיבה ומפחית את היקף הביקורים לחדרי מיון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת International Journal of Women’s Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות טיפול ארוך-טווח, חולים עם הידראדניטיס סופורטיבה חווים לעיתים קרובות התלקחויות של המחלה. לעיתים קרובות חולים עם התלקחות המחלה […]

  • טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    טיפול ב-Vocacapsaicin מפחית כאב ושימוש באופיואידים לאחר-ניתוח (Anesthesiology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Anesthesiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Vocacapsaicin במהלך ניתוח בוהן קלובה (Hallux Valgus) מפחית כאב ושימוש באופיואידים במהלך 96 השעות הראשונות לאחר-ניתוח, ללא רעילות מקומית או סיסטמית. החוקרים השלימו מחקר אקראי, מבוקר-פלסבו, שכלל 147 חולים שעברו ניתוח בוהן קלובה. המשתתפים חולקו באקראי לקבלת 14 מ”ל של Vocacapsaicin […]

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה