מתן שתי זריקות בשנה של Inclisiran עשוי להפחית את רמות LDL באופן משמעותי (מתוך כנס ה-ESC)

מתוצאות מחקר ORION-11, אשר הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Society of Cardiology, עולה כי מתן זריקה תת-עורית של Inclisiran פעמיים בשנה מוביל לירידה של 50% ברמות חלקיקי LDL (Low-Density Lipoprotein).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Inclisiran הינו טיפול ראשון ממשפחה בשם Small Interfering RNA. מדובר במולקולת רנ”א דו-גדלילית, היכולה לכבות את הגן ל-PSCK9.

מחקר ORION-11 הינו מחקר בשלב 3, אשר כלל 1,617 חולים עם מחלה קרדיווסקולארית טרשתית וערכי LDL של מעל 70 מ”ג/ד”ל (90%) או חולים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם וערכי LDL מעל 100 מ”ג/ד”ל (10%). החולים כבר נטלו סטטינים במינון נסבל מקסימאלי; 95% מהחולים נטלו מינון גבוה של סטטינים ו-7% נטלו Ezetimibe.

ערכי LDL ההתחלתיים עמדו על 107 מ”ג/ד”ל בקבוצת החולים שטופלו ב-Inclisiran ועל 104 מ”ג/ד”ל בקבוצת הפלסבו.

התוצא העיקרי היה הירידה הממוצעת בערכי LDL לאחר 18 חודשים. מהנתונים עלה כי ממוצע ערכי LDL עלה ב-4% בקבוצת הפלסבו, אך ירד ב-49% בקבוצת הטיפול ב-Inclisiran, עם הבדל בין הקבוצות של 54%-.

מאחר והתרופה בעלת השפעה ארוכת טווח ולא נדרש מתן תדיר של הטיפול, החוקרים התמקדו בירידה הממוצעת בערכי LDL לאורך כלל תקופת הטיפול ומצאו כי בתקופה שבין 90 ימים ועד 540 ימים נרשמה ירידה של 50% בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו.

תוצאות הבטיחות גם היו מבטיחות, כאשר עד כה לא זוהו הבדלים בפרופיל הבטיחות בין הטיפול הפעיל ובין טיפול הדמה. תועדה עליה בתגובות באתר ההזרקה (4.69% עם הטיפול הפעיל, לעומת 0.5% עם הפלסבו). 38 חולים חוו תגובות באתר הזריקה במהלך הטיפול הפעיל; אלו סווגו כקלות בשני מקרים ובדרגה מתונה ב-15 חולים. כל התגובות היו זמניות וחלפו.

בדיקות מעבדה לא הצביעו על עדות לנזק לתפקודי כבד, כליות, שריר או טסיות. שיעור אירועים חריגים חמורים, כולל תמותה מכל-סיבה והופעה חדשה של מחלה ממארת או התקדמות ממאירות קיימת, היו כמעט זהים בשתי הקבוצות.

שיעור האירועים הקרדיווסקולאריים, כולל תמותה לבבית, דום לב, אוטם שריר הלב, או אירוע מוחי היו נמוכים יותר מספרית בקבוצת הטיפול הפעיל (7.8% לעומת 10.3%). תוצאי הסיום של אוטם לבבי פטאלי או לא-פטאלי (1.2% לעומת 2.7%) ואירוע מוחי פטאלי או לא-פטאלי (0.2% לעומת 1.0%) היו גם כן נמוכים יותר בקבוצת הטיפול הפעיל.

המומחים מאמינים כי התרופה סוללת דרך חדשה לטיפול לאיזון פרופיל השומנים בדם. מתן זריקה פעמיים בשנה, עם פרופיל בטיחות מצוין בחולים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, מובילה להפחתה נוספת בערכי LDL בחולים רבים וכן מתגברת על בעיות הנוגעות להיענות, כפי שנדרש במקרים של נטילת טבליה יומית או זריקה פעם בשבועיים, כמו במקרה של מתן מעכבי PCSK9.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה