מנהל המזון והתרופות האמריקאי תומך בדיווחים לפיהם שמן עתיר חומצה אולאית עשוי לסייע במניעת מחלת לב (מתוך הודעת ה-FDA)

מומחי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיעו כי צריכת שמן זית עתיר בחומצה אולאית (Oleic Acid) עשוי להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית, כאשר משמש כתחליף לשומן רווי.

השומן החד-בלתי-רווי מצוי בשמן זית, שמן חמניות או שמן חריע עתירי חומצה אולאית, שמן קנולה עתיר חומצה אולאית ושמן אצות עתיר חומצה אולאית.

הדיווח מפרט כי יש עדויות מדעיות התומכות, אך אינן חד-משמעיות, לפיהן צריכה יומית של כ-20 גרם שמנים המכילים כמות רבה של חומצה אולאית עשויה להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית. המומחים מדגישים כי יש לכלול גם הסבר כי התועלת נובעת מהחלפת שומנים ושמנים עתירים יותר בשומן רווי, ללא הגדלת צריכת הקלוריות הכוללת.

הבסיס לטענה זו היה הממצא לפיו בשישה מבין שבעה מחקרים קליניים קטנים להערכת צריכת שמן עתיר חומצה אולאית, נמצא כי שמן עתיר חומצה אולאית הפחית רמות כולסטרול במידה ושימש כתחליף לסוגי שומנים אחרים ושמנים עתירי שומן רווי.

המומחים מסבירים כי באמצעות דיווחים אלו ושינוי תוויות המזון, הם מקווים לעודד את תעשיית המזון לשפר את הרכב המוצרים.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה