שכיחות ההפרעות הנפשיות בקרב מבוגרים גבוה באופן ניכר ממה שהוערך בעבר (JAMA)

דיכאון אישה צעירה

מאת  מערכת אי-מד

מס’ האנשים בגיל הביניים ומבוגרים יותר אשר סובלים מהפרעות פסיכיאטריות גבוה באופן ניכר מזה שדווח בעבר, כך עולה ממחקר חדש מ-JAMA .  

ניתוח של יותר מ-1000 מבוגרים שהשתתפו במחקר ה- Baltimore Epidemiologic Catchment Area (ובקיצור ECA) , אשר כולל מידע מראיונות שבוצעו עד לפני 24 שנים, מראה עליה של בין פי 2 ל-12 בדיווח על בעיות נפשיות בין שתי התקופות, ככל הנראה על רקע תת דיווח בראיון הראשון. לעומת זאת, היה דיוק גבוה בדיווחים על מחלות גופניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם ודלקת מפרקים.

מסקנת החוקרים היא שהערכה המתייחסת לתקופת חיים המסתמכת על איסוף מידע נקודתי בודד על ציר הזמן עלולה להוביל להערכת חסר של הפרעות נפשיות.

החוקרים מוסיפים כי למרות שיש צורך במחקרים נוספים, המחקר הזה מעלה שאלה לגבי הדיוק של סקרי אוכלוסיה כללית. במקום זה, להערכתם, דיווחים מצטברים ועוקבים עשויים לספק מידע מדוייק יותר על שכיחות תחלואה לאורך תקופת חיים.

כאמור , החוקרים העריכו מידע שהתקבל מ-1071 משתתפים (מהם 63% נשים, 62% לבנים, 35% שחורים) במסגרת מחקר מעקב ארוך טווח.

במהלך תקופת המחקר היו ארבעה גלים של ראיונות עם המשתתפים בשנים 1981, 1982 , 1996 ו-2004/5 . הגיל הממוצע בתקופת הבסיס היה 35.4 ובגל האחרון 58.9 .

במהלך שני גלי הראיונות הראשונים, הפרעות פסיכיאטריות אובחנו על בסיס קריטריוני DSM-III , ובשני הגלים האחרונים על בסיס DSM-III-R .

המימצאים הראו כי הערכה של הפרעת דכאון מג’ורי (MDD) הייתה בשכיחות של 4.5% בגל האחרון לעומת 13.1% עבור התקופה המצטברת.

בנוסף, הערכה רטרוספקטיבית לעומת מצטברת הראתה 0.6% לעומת 7.1% בהתאמה שכיחות של הפרעה כפייתית (OSD) , של 12.6% לעומת 25.3% עבור חרדה חברתית ו-2.5% לעומת 6.7% עבור הפרעת חרדה, 9.1% לעומת 25.9% עבור תלות או התמכרות לאלכוהול ו-6.7% לעומת 17.6% לתלות/התמכרות לסמים.

היחס בין שיעורי השכיחות להפרעות לאורך החיים על בסיס הגל הרביעי לראיונות לבין השכיחות המוערכת על בסיס תוצאות מצרפיות לתקופה נע בין פי 2 ל-12 .

תופעה זו כאמור לא נמצאה לגבי דיווחים על מחלות שאינן נפשיות כמו סוכרת ויל”ד, שם ההבדלים בהערכת התחלואה לאורך החיים על בסיס הגל הרביעי של הראיונות לתוצאה המצטברת לא היו משמעותיים, ועמדו על יחס של 1.1-1.3 בלבד בין הגישה המצרפית לנקודתית.

החוקרים מציינים שמשתתפים שהיו מעל גיל 59 היו עם סיכון יחסי גדול יותר בהשוואה לצעירים מגיל 50 לציין הפרעת דכאון קודמת (סיכון יחסי של פי 6.69, ברווח בר סמך של בין 1.54-29.06 ), הפרעת חרדה (פי 14.42) , התמכרות לאלכוהול (פי 16.4) והתמכרות לסמים (פי 22.6).

החוקרים מסיקים כי נטל ההפרעות הנפשיות הקיים באוכלוסיה עשוי להיות גדול יותר באופן ניכר מזה שהוערך בעבר. ייתכן שהדבר נובע מהתדמית השלילית שיש להפרעות נפשיות ולדיווח חסר בעיקר בגילאים צעירים יותר.

JAMA Psychiatry. Published online January 8, 2014

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    הופעת סוכרת בילדות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות בגיל מבוגר (Nat Mental Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Mental Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים המפתחים סוכרת מסוג 1 במהלך הילדות מצויים בסיכון מוגבר למספר הפרעות פסיכיאטריות בשלב מאוחר יותר בחייהם, כולל הפרעות חרדה ושימוש בחומרים. מחקרים קודמים הדגישו את הקשר בין הפרעות פסיכיאטריות ובין סוכרת במגוון קבוצות גיל, אך אלו כללו הגדרה […]

  • תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עלולים לפגוע בהתאוששות של ספורטאים בבתי ספר תיכון (J Neurosurg)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Neurosurgery עולה שכיחות גבוהה של תסמינים פסיכולוגיים לאחר זעזוע מוח עקב חבלת ספורט בספורטאים בבתי ספר תיכון ואלו עלולים להאט את ההתאוששות של הצעירים לאחר החבלה. החוקרים בחנו באופן רטרוספקטיבי את הנתונים אודות 431 ספורטאים בבתי ספר תיכון (גילאי 14-18 שנים) שחוו זעזוע מוח על-רקע פעילות ספורט בתקופה […]

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה