ההשפעה של חומצות שומן אומגה-שלוש על הסיכון לפרפור פרוזדורים (מתוך כנס EUROPACE)

צריכת חומצות שומן אומגה-שלוש רב-בלתי-רוויות בדגים מפחיתה את הסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, אך למגמת הסיכון עקומה בצורת U, עם הפחתה משמעותית של הסיכון ברמת החציון של צריכת הדגים, בהשוואה לרמות גבוהות ונמוכות יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק.

לא ברור אם צריכת חומצות שומן אומגה שלוש, בין אם בצורת דגים או בצורת תוספים, עשויה לספק הגנה כנגד פרפור פרוזדורים או הפרעות קצב אחרות. הקשר בצורת U שזוהה במחקר עשוי לסייע בהבנה מדוע מחקרים העלו תוצאות סותרות. המחקרים בחנו צריכה בהיקף שונה של חומצות שומן אומגה-שלוש. ממצאי המחקר הנוכחי עולים בקנה אחד עם הממצאים לפיהם צריכה מתונה מלווה בסיכון נמוך יותר לפרפור פרוזדורים.

למרות זאת, חציון הצריכה היומית במחקר הנוכחי עמד על 0.63 גרם ליום, מינון זה מקביל לכ-300 גרם של סלמון, או שתי מנות בשבוע. היקף זה הוא גבוה יותר מהמינון שניתן במחקרים תצפיתיים קודמים, בהם הצריכה הממוצעת נעה סביב 0.2-0.3 גרם ליום. לפיכך, המחקר מספק נתונים נוספים אודות צריכה רבה.

כפי שהציגו החוקרים במהלך פוסטר בכנס ה-EUROPACE 2013, משתתפים במחקר Diet, Cancer, and Health Cohort Study בדנמרק השתתפו במחקר בגילאי 50-64 שנים בתקופה שבין 1993-1997 והיו במעקב למשך 13.6 שנים, בממוצע. מבין 55,996 המשתתפים שבתחילת המחקר לא סבלו מפרפור פרוזדורים או רפרוף פרוזדורים או מחלה ממארת, 3,425 חולים אובחנו לראשונה עם פרפור פרוזדורים.

העקומה בצורת U, המשקפת את הסיכון לפרפור פרוזדורים חדש לפי צריכה יומית של חומצות שומן אומגה-שלוש, הופיעה בעקבות ניתוח רב-משתנים, כאשר הסיכון הנמוך ביותר תועד עם חציון מינון של 0.63 גרם ליום. מניתוח הסיכון לפי היקף הצריכה עלתה ירידה משמעותית של 13% בסיכון עם צריכה בחמישון האמצעי (P=0.02) בהשוואה לחמישון הראשון (רמת הצריכה הנמוכה ביותר). הסיכון לא היה מופחת או מוגבר משמעותית באף אחד משלושת החמישונים האחרים.

החוקרים מציינים כי לא ברור כיצד הסיכון לפרפור פרוזדורים עשוי להיות גבוה יותר עם צריכה רבה יותר של חומצות שומן אומגה-שלוש. בשלב זה, ניתן רק להעלות השערות בנוגע למאזן בין השפעות נוגדות פרפור פרוזדורים והשפעות המעודדות התפתחות פרפור פרוזדורים.

EUROPACE 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • היעילות והבטיחות של התערבות בגישה רדיאלית לטיפול במחלת כלי דם היקפית (Am J Cardiol)

    היעילות והבטיחות של התערבות בגישה רדיאלית לטיפול במחלת כלי דם היקפית (Am J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי התערבות דרך העורק הרדיאלי לטיפול במחלת כלי דם היקפית מהווה גישה בטוחה ויעילה כנגד מגוון סוגי מחלה וסקולארית. ברקע למחקר החוקרים מסבירים כי גישה דרך העורק הרדיאלי משמשת יותר ויותר לפרוצדורות כליליות לאור שיעורים נמוכים יותר של סיבוכים באתר הדיקור ושיפור שביעות הרצון של […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה