התועלת הבריאותית של אגוזי מלך (Food & Function.)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Food & Function מדווחים חוקרים על ההשפעות החיוביות של אגוזי מלך על בריאות הלב.

במסגרת המחקר ערכו החוקרים השוואה של התכונות נוגדות החמצון בתשעה סוגים של אגוזים קלויים (Roasted) ואגוזים שאינם מבושלים ואינם אפויים (Raw) ושני סוגים של חמאת בוטנים. הם גם ביקשו להעריך את היקף התועלת של נוגדי החמצון באגוזים בכל הנוגע לבריאות הלב.

בעקבות הבדיקות זוהה זוכה אחד בבירור אגוזי מלך. בין אם קלויים או מקולפים, אגוזי מלך ניצחו בתחרות. אגוזי מלך מכילים את הכמות הגדולה ביותר של פוליפנולים, המפחיתים את הסיכון למחלות לב ע”י הפחתת רמות הכולסטרול בדם, שיפור לחץ הדם והפחתת התהליך הדלקתי על-רקע מחלות לב. יתרה מזאת, אגוזים, שהם עתירים בשומן, אינם בהכרח מביאים לעליה במשקל.

לא רק שאגוזי מלך מכילים את הכמות הרבה ביותר של פוליפנולים, אלא גם מכילים את הפוליפנולים הפוטנטים ביותר.

לאחר אגוזי מלך שאינם מבושלים ואינם אפויים, כמות הפוליפנולים באגוזים הייתה בסדר יורד: אגוז ברזילאי, פיסטוק, פקאן, בוטנים, שקדים, אגוזי מקדמיה, קשיו ואגוז לוז.

מבין האגוזים הקלויים, לאחר אגוזי מלך הסדר היה כדלקמן: אגוז ברזילאי, אגוז לוז, בוטנים, פקאן, קשיו, אגוזי מקדמיה, שקדים ופיסטוק.

Food & Function. 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה