לראשונה בישראל: בהדסה בוצע טיפול חדשני להורדת לחץ דם גבוה בלתי מבוקר

במרכז הרפואי הדסה בוצע אתמול טיפול  התערבותי  ראשון מסוגו  ביתר לחץ דם  גבוה בלתי מבוקר, באמצעות טכנולוגיה חדשנית פורצת דרך של חברת מדטרוניק (Medtronic), הנקראת ארדיאן. זהו הליך זעיר-פולשני של דנרבציה כלייתית. הוא מבוצע בצנתור שבמהלכו צורבים את קצות העצבים המקיפים את עורקי הכליה, והאחראים, בין היתר, לעליית לחץ הדם.

יתר לחץ דם הוא המחלה הנפוצה ביותר בעולם המערבי. ההערכות מדברות על כמיליארד אנשים בכל העולם וכמיליון בישראל הלוקים במחלה. לחץ דם גבוה מהווה סיכון מוגבר להתקף לב, שבץ מוחי, אי ספיקת לב, מחלות כליה, ואחת מסכנותיו העיקריות היא שהסובלים ממנו אינם מודעים למחלתם.

הטיפול המקובל ליתר לחץ דם מתבסס על שילוב של כמה סוגי תרופות, ניהול אורח חיים בריא, הכולל תזונה מאוזנת וקיום פעילות גופנית. הצורך להקפיד על נטילת התרופות לאורך זמן מהווה קושי עבור רבים מן הסובלים מן המחלה, ולא כולם מתמידים בכך. בנוסף, אצל חלק ניכר מן הסובלים מלחץ דם גבוה במיוחד גם שילוב התרופות איננו יעיל. התוצאה כ-7 מליון בני אדם מתים מידי שנה בשל יתר לחץ דם לא מאוזן.

המערכת החדשנית, ארדיאן של חברת מדטרוניק, שהוכנסה לשימוש בהדסה לראשונה בישראל, כוללת צנתר גמיש, אשר מוחדר דרך עורק הירך ומועבר אל עורקי הכליה. לאחר שהוחדר עד למקום הרצוי, קצה הקטטר מעביר גלי רדיו באנרגיה נמוכה (RF), לצריבה וויסות העצבים הסימפתטיים המקיפים את הכליה. הפעולה אורכת  כ-40 דקות, כאשר המטופל שרוי בהכרה תוך טשטוש קל.

מחקרים קליניים שנעשו באירופה, באוסטרליה ובניו זילנד הראו כי ההליך החדש הביא להפחתה משמעותית ביתר לחץ הדם בתוך מספר חודשים.

המטופלת הראשונה שעברה את הטיפול בהדסה הינה אישה בת 74 הסובלת בין השאר מיתר לחץ דם למרות מספר תרופות רב שהיא נוטלת. הטיפול איננו כלול בסל הבריאות.

“זוהי פרוצדורה מהפכנית, הפותחת אשנב לטיפול בחולים הסובלים מיתר לחץ דם, אשר איננו נשלט על ידי התערבות תרופתית.” ציין פרופ’ חיים לוטן, מנהל מכון הלב בהדסה, אשר ביצע את הטיפול יחד עם פרופ’ אלן בלום מנהל היחידה לרדיולוגיה פולשנית בהדסה, פרופ’ חיים דננברג מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית בהדסה, ובנוכחותו של מייק וולש, מנהל הפיתוח של הליך הארדיאן במערב אירופה בחב’ מדטרוניק.

לפרטים נוספים: דוברות הדסה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה