מאת ד”ר אולה קראסיק
ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון פברואר של כתב העת American Journal of Clinical Nutrition עולה כי יוגורט מעושר בויטמין D עשוי לעזור לאיזון גלוקוז בדם בחולי סכרת סוג 2.
במחקר זה השתתפו 90 מטופלים עם סכרת סוג 2, אשר חולקו באופן אקראי ל-3 קבוצות:
1 צריכת יוגורט רגיל, ללא תוספת ויטמין D , עם תכולת סידן של 150 מ”ג ל-250 מ”ל של יוגורט.
2 צריכת יוגורט מעושר בויטמין D (500 יחידות ל-250 מ”ל של יוגורט), עם תכולת סידן של 150 מ”ל ל-250 מ”ל של יוגורט.
3 צריכת יוגורט מעושר בויטמין D (500 יחידות ל-250 מ”ל של יוגורט) וגם מעושר בסידן תכולה של 250 מ”ג סידן ל-250 מ”ל של יוגורט.
כל הקבוצות צרכו יוגורט זה פעמיים ביום במשך 12 שבועות. החוקרים עקבו אחר רמת גלוקוז בצום, רמת HbA1c , תנגודת לאינסולין, פרופיל שומנים ואחוז השומן בגוף לפני ואחרי ההתערבות.
* בקבוצות 2,3 רמת ויטמין D בדם בצורה של 25(OH)D3 עלתה יחסית לקבוצה 1 (עליה של 32.8nm/L בקבוצה 2 ושל 28.8nm/L בקבוצה 3 בממוצע, P<0.001 בשתי הקבוצות בהשוואה לקבוצה 1).
* רמת גלוקוז בצום ירדה בקבוצה 2 (ירידה של 12.9mg/dL בממוצע, P=0.015 ), ובקבוצה 3 (ירידה של 9.6mg/dL בממוצע, P=0.035 ) יחסית לקבוצה 1.
* רמת HbA1c ירדה בקבוצה 2 (ירידה של 0.4% בממוצע, P<0.001 ), ובקבוצה 3 (ירידה של 0.4% בממוצע, P<0.001 ) יחסית לקבוצה 1.
* התנגודת לאינסולין ירדה בקבוצה 2 (ירידה של 0.6 בממוצע, P=0.001 ), ובקבוצה 3 (ירידה של 0.6 בממוצע, P<0.001 ) יחסית לקבוצה 1.
* היקף המותניים ירד בקבוצה 2 (ירידה של 3.6 בממוצע, P<0.001 ), ובקבוצה 3 (ירידה של 2.9 בממוצע, P<0.001 ) יחסית לקבוצה 1.
* BMI ירד בקבוצה 2 (ירידה של 0.9 בממוצע, P<0.001 ), ובקבוצה 3 (ירידה של 0.4 בממוצע, P=0.005 ), יחסית לקבוצה 1.
החוקרים מסכמים וכותבים כי לפי תוצאות המחקר צריכת יוגורט מעושר בויטמין D עשויה לשפר את האיזון הגליקמי של חולי סכרת סוג 2. החוקרים מציינים כי תוצאות אלה מפתיעות לטובה, וכי קשר מסוג זה לא הודגם בעבר בין תוספת תזונתית של ויטמין D לבין איזון גלוקוז. החוקרים משערים כי הוספת ויטמין D בתוך יוגורט עשויה להשפיע באופן שונה מהוספה בכדורים או סירופ. בשלב זה יש מקום למחקרים נוספים על מנת לעמוד על הקשר בין תוספת ויטמין D בצורת יוגורט מעושר לבין איזון סכרת.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!