האם איחור בהתפתחות המינית משפיע על אדפטציה פסיכולוגית בסינדרום טרנר ? (מתוך Clinical Endocrinology and Metabolism)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת אוגוסט של Clinical Endocrinology and Metabolism, עולה כי יש להשרות התבגרות מינית בגיל המתאים פסיכולוגית בנשים צעירות עם סינדרום טרנר, בכדי לאמץ אדפטציה סוציאלית נורמאלית, בטחון עצמי והתחלה של פעילות מינית.

טיפול פדיאטרי בחולות עם סינדרום טרנר מתרכז בגובה שלהן, דבר הגורם לאיחור בהתבגרות המינית. אך האפקטים של מיניות ואדפטציה פסיכולוגית הנגרמים מהתבגרות מינית מאוחרת טרם הוערכו בחולות אלה.

החוקרים בדקו דטרמיננטות של בטחון עצמי, אדפטציה סוציאלית והתחלה של פעילות מינית ב-566 נשים צעירות עם סינדרום טרנר, שזוהו מרישום המבוסס על אוכלוסייה של חולים המטופלים ב-GH (הורמון גדילה). הגיל הממוצע של הקוהורט היה 22.6 שנה.

התבגרות מינית הושרתה תרופתית ב-405 חולות בגיל ממוצע של 14.9 שנה ו-127 חולות חוו התבגרות מינית ספונטאנית.

החוקרים מצאו קשר בין בטחון עצמי נמוך ומעוברות אוטולוגית וניסיון מיני מוגבל. מעמד סוציו אקונומי נמוך של האב והיעדר של ניסיון מיני היו קשורים לאדפטציה סוציאלית נמוכה.

חולות, שהיו מבוגרות יותר בעת הנשיקה הראשונה שלהן או בעת הפגישה הראשונה שלהן, היו יותר עתידות להיות בעלות מעורבות קרדיאלית ופחות חוו התפתחות מינית ספונטאנית.

מעמד סוציו אקונומי נמוך של האב הוגדר כעובד ידני (עבודת כפיים) מול עובד לא ידני. גיל מאוחר יותר של תחילת התבגרות מינית נקשר לירידה בסבירות של ניסיון מיני.

הגיל של ביצוע יחסי מין בפעם הראשונה היה קשור בצורה דומה עם הגיל של מנרכי (וסת ראשונה), אך לא היה קשור למעורבות קרדיאלית, לסוג ההתבגרות המינית, לסימנים דיסמורפיים, לגובה בגיל מבוגר או ל-BMI.

אפקטים ארוכי טווח על חיי המין היו קשורים עם השרייה מאוחרת של התבגרות מינית. גובה ותוספת גובה הודות לטיפול ב-GH לא השפיע על התוצאות.

החוקרים מסכמים כי יש להשרות התבגרות מינית בגיל מתאים פסיכולוגית בחולות עם סינדרום טרנר בכדי להביא לאופטימאליות את ה-well-being הפסיכולוגי. יש להציע ייעוץ ותמיכה פסיכולוגית לחולות אלה, בעיקר אלה המגיעות ממעמד סוציואקונומי נמוך.

J Clin Endocrinol Metab 2006;91:2972-2979

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    חשיבות Asprosin בחולים עם סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית (Diabetes Metab Syndr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolic Syndrome עולה כי רמות Asprosin  בדם גבוהות יותר משמעותית בחולים עם סוכרת מסוג 2, תסמונת מטבולית, או השמנת-יתר, בהשוואה לביקורות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Asprosin הינו מועמד אפשרי לשמש כטיפול בהפרעות מטבוליות ואנדוקריניות. מטרת הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה זו הייתה לאסוף את העדויות בספרות הרפואית אודות […]

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    היעילות והבטיחות של החלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetol Int)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetology International מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מיפן, מהן עולה כי תתכן תועלת להחלפת מעכב DPP-4 לטובת Semaglutide פומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא השיגו את יעדי איזון גליקמי או משקל הגוף. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי DPP-4 מהווים את משפחת התרופות הפומיות הנפוצה ביותר לשימוש לטיפול בחולי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה