דרמטולוגיה

שינויים קלים בצריכת המזון נקשרו להפחתת הסיכון לסרטן (The Lancet Planetary Health)

צריכת מזון מעובד ואולטרה מעובד נקשרה לסיכון מוגבר למספר סוגים של סרטן. עם זאת, מחקר שנערך לאחרונה מצביע על כך ששינויים קלים בצריכת המזון עשויים לסייע בהפחתת סיכון זה

צריכת מזון מעובד ואולטרה מעובד נקשרה לסיכון מוגבר למספר סוגים של סרטן. עם זאת, מחקר שנערך לאחרונה וכלל 450,000 משתתפים, מצביע על כך ששינויים קלים בצריכת המזון עשויים לסייע בהפחתת סיכון זה. ד”ר נטלי קלימן, הסוכנות הבינלאומית למחקר של ארגון הבריאות העולמי, פרסמה לאחרונה מחקר המראה קשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד לסיכון מוגבר לסרטן, במיוחד סרטן השחלות, כמו גם עלייה בסיכון לתמותה מסרטן. מחקר זה שכלל קרוב ל-200,000 מבוגרים בגיל העמידה הראה כי על כל עלייה של 10 נקודות האחוז בצריכת מזון אולטרה-מעובד, הייתה עלייה של 2% בשכיחות הכוללת של סרטן ועלייה של 19% בשכיחות של סרטן השחלות.

במסגרת המחקר הנוכחי שפורסם ב-The Lancet Planetary Health, פריטי המזון סווגו לפי רמת העיבוד שלהם באמצעות מערכת הסיווג NOVA – מזון לא מעובד או מעובד באופן מינימלי (NOVA 1), מרכיבים קולינריים מעובדים (NOVA 2), מזון מעובד (NOVA 3) ומזון אולטרה מעובד (NOVA 4). המחקר הראה כי החלפת 10% מהמזונות המעובדים בחלופות מעובדות מינימליות הפחיתה באופן משמעותי את הסיכון הכולל לסרטן ב-4% (HR 0.96), כמו גם את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן, כגון סרטן הוושט מסוג קרצינומה של תאי קשקש (Esophageal squamous cell carcinoma) ב-43% (HR 0.57), קרצינומה של הכבד (HCC) ב-23% (HR 0.77), סרטן ראש וצוואר ב-20% (HR 0.80), סרטן המעי הגס ב-12% (HR 0.88), סרטן פי הטבעת ב-10% (HR 0.90) וסרטן שד לאחר גיל המעבר ב-7% (HR 0.93). החלפת 10% מהמזונות האולטרה מעובדים בחלופות מעובדות מינימליות גם הביאה להפחתה אם כי מעטה יותר, 1% בסיכון הכולל לסרטן (HR 0.99), 27% בסיכון לקרצינומה של הכבד (HR 0.73) ו-20% בסיכון לקרצינומה של תאי קשקש בוושט (HR 0.80).

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • טיפול במעכבי BRAF מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ענביה בחולי סרטן (Am J Ophthalmol)

    טיפול במעכבי BRAF מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ענביה בחולי סרטן (Am J Ophthalmol)

    בחולים עם ממאירות עורית או ריאתית, תרופות המעכבות מוטציות BRAF מלוות בעליה דרמטית בסיכון לדלקת ענביה, בהשוואה לטיפול כימותרפי ואימונותרפי קונבנציונאלי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 77,323 חולים עם מלנומה עורית או סרטן ריאות מדרום קוריאה בין ינואר 2011 ועד ספטמבר 2022. מבין אלו, […]

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה