דרמטולוגיה

פאנל אמריקאי נותן גיבוי לשתלי הסיליקון של Mentor

פאנל יעוץ אמריקאי מעודד השבוע את אישור השימוש בשתלי סיליקון לחזה של חברת Mentor, המלצה שיכולה להביא לסיומן של 13 שנות מגבלות שהופיעו בשל העלאת דאגות בנוגע לסיכונים הבריאותיים הכרוכים בדליפה של הסיליקון.

האישור, ברוב של 7 מול 2, מהפאנל המייעץ של ה-FDA, התקבל בהפתעה בעקבות ההתנגדות שהתקבלה בועדה, ברוב של 5 מול 4, יום קודם לכן, לשימוש בשתלי הסיליקון של Inamed.

חבר הפאנל, Stephen Li, מסביר שמדובר בשני סוגי שתלים שונים ומציין שבשתלים של Mentor נמצא שיעור קריעה נמוך ביותר יחד עם תוצאות מרשימות במבחני בליה של השתל. 

הוא מוסיף כי תוצאות הסטטיסטיקות ובדיקות המעקב שנערכו היו מצוינות וכי כמעט ולא הועלו שאלות בנוגע לשתלים אלה, בהשוואה לשתלים של Inamed.

מניותיה של חברת Mentor זינקו בשיעור של 12 אחוזים לאחר מכן, ואילו מניותיה של חברת Inamed צנחו בשיעור של 5%.

ה-FDA ישקול את המלצות הפאנל במסגרת קבלת ההחלטה בנוגע לאישור הרחבת השימוש בשתלי הסיליקון. הדאגות בנוגע לקשרים אפשריים בין דליפות הסיליקון לבין התפתחות מחלות גרמו לגורמים הרשמיים לאסור את השימוש בשתלים ברוב הנשים בשנת 1992.

לרוב פועלת הסוכנות בהתאם להמלצות הפאנלים, אך לפני 15 חודשים היא פסקה בניגוד להמלצה לאישור הצעה קודמת של שתלי סיליקון של Inamed.

במידה וב-FDA יוחלט לאשר את השימוש בשתלים של Mentor, על החברה יוטל לבצע מעקב אחר חלק מהנשים בכדי לקבוע מהו שיעור הקרעים לאחר 10 שנים, ולעמוד בתנאים נוספים, צוין בפאנל. בנוסף, על נשים השוקלות השתלה לקבל טפסי הסכמה שבהם יפורט כל הידוע וכל שאינו ידוע אודות הסיכונים הכרוכים בהשתלה.

נשים רבות ומנתחים פלסטיים רבים טוענים כי שתלי הסיליקון מעניקים תחושה טבעית יותר משתלי ה-saline, שהם האפשרות היחידה העומדת לרשות הנשים בארצות הברית מאז שנת 1992.

יצרני השתלים טוענים גם ששתלי הסיליקון המיוצרים כיום עמידים יותר, בהשוואה לשתלים הישנים, וכי הג’ל דביק יותר, דבר המפחית את הסבירות לתזוזתו.

מחקרים שנערכו לא הצליחו להוכיח את קיומו של קשר בין שתלי הסיליקון לבין התפתחות rheumatoid arthritis, זאבת, ומחלות כרוניות אחרות שנשים רבות קושרות בתודעתן להחדרת השתלים.

אך חבר הפאנל Brent Blumenstein מסביר כי הוא מודאג מכך שחלק מהנשים שנחקרו על-ידי Mentor מדווחות על תשיות, על כאבים במפרקים ועל סימפטומים אפשריים אחרים של מחלות כרוניות.

לדבריו קיימת אי-וודאות רבה מדי בנושא.

היצרנים מודים כי השתלים עלולים לגרום לכאבים ולסיבוכים מקומיים אחרים, וכי הם עלולים להשבר ולחייב ביצוע של ניתוח חוזר לצורך החלפתם. חברת Mentor מסבירה כי מחקר שנערך בקרב 400 נשים הראה שמדובר ב-1% של שתלים שנשברו במהלך 3 שנים. אף אחד מהקרעים לא יצר בעיה וכולם התגלו באמצעות סריקות MRI. החברה מציינת כי מחקר אחר לא מצא עדויות לשבירה של השתלים במהלך 7 שנים לאחר החדרתם.

Dan Cohen, סגן הנשיא של חברת Inamed, מסביר כי הקביעה לטובת Mentor מפתיעה.

לדבריו, מדובר בהחלטה מוזרה שנתקבלה בפאנל מצומצם של חברים שאך אתמול דרשו קבלת מידע ארוך טווח והיום מסכימים לקבל את המידע קצר הטווח הקיים.

המחקר המרכזי של Inamed עורך מעקב בין 3-4 שנים אחר הנבדקות, ואילו המחקר המרכזי של Mentor מבצע מעקב לאורך שנתיים עד שלוש שנים.

בארצות הברית, רק חולות סרטן שד ששרדו ונשים אחרות הזקוקות לשיקום שד או לשתל חלופי מורשות לקבל שתלי סיליקון במסגרת מחקרים קליניים.

כאמור, ההחלטה גרמה לעלית הערך של מניותיה של Mentor ולירידת ערכן של מניות Inamed. חברת acquired נרכשת על-ידי Medicis Pharmaceutical.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    האם בחולי פסוריאזיס סיכון מוגבר למחלת ריאות חסימתית כרונית? (Resp Med)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Respiratory Medicine עולה כי אבחנה של פסוריאזיס אינה מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, או COPD). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הבנת הקשר בין פסוריאזיס ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית עשויה לסייע בטיפול טוב יותר בחולים. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • היעילות והבטיחות של Risankizumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Rheumatology and Therapy)

    היעילות והבטיחות של Risankizumab לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Rheumatology and Therapy)

    במאמר שפורסם בכתב העת Rheumatology and Therapy מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות וסבילות של Risankizumab (סקייריזי) לאורך 100 שבועות, כאשר מרבית החולים שהגיבו לטיפול לאחר 52 שבועות שמרו על התגובה לאורך זמן, ללא סוגיות בטיחות חדשות.   ברקע למחקר מסבירים כי אין נתונים רבים אודות ההשפעה ארוכת הטווח של טיפולים תרופתיים לדלקת […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Arthroplasty)

    דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Arthroplasty)

    בחולים עם אבחנה של דום נשימה חסימתי בשינה תועד סיכון מוגבר לסיבוכים משמעותיים לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, כולל דליריום, תסחיף ריאתי וסיבוכים תרומבואמבוליים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של שבעה מחקרים שכללו 20,977 משתתפים עם וללא דום נשימה חסימתי בשינה, אשר עבדו ניתוח […]

  • תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

    תוצאות חיוביות לטיפול ב-Sonelokimab כנגד דלקת מפרקים פסוריאטית (מתוך כנס ה-EULAR)

    מתן טיפול ב- Sonelokimab לחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה הוביל לשיעור גבוה יותר של חולים שהשיגו שיפור של לפחות 50% במדד ACR (או American College of Rheumatology), בהשוואה לפלסבו, כך עולה מתוצאות מחקר בשלב 2 שהוצגו במהלך כנס ה-European Alliance of Associations for Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Sonelokimab הינו נוגדן הנקשר ל-IL-17A, […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול מקומי חדש להזעת-יתר בבית השחי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול מקומי חדש להזעת-יתר בבית השחי (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור טיפול אנטי-כולינרגי מקומי, ג’ל Sofpironium 12.45%, לטיפול במקרים של הזעת-יתר ראשונית בבית השחי במבוגרים וילדים בגילאי 9 שנים ומעלה. על-פי ההודעה לעיתונות מטעם חברת Botanix Pharmaceuticals, אשר פיתחה את המוצר ותשווק אותו, האישור מבוסס על תוצאות שני מחקרים בשלב 3 שכללו 710 משתתפים עם […]

  • מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    מחלה הקשורה ל-IgG4 נפוצה וחמורה יותר בגברים (The Lancet Rheumatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Rheumatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מחלה הקשורה ל-IgG4 (או IgG4-Related Disease) חמורה יותר בקרב גברים, עם רמות ליפאז נמוכות יותר משמעותית ושכיחות גבוהה יותר משמעותית של מעורבות איברים, בהשוואה לנשים. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל 328 משתתפים (69% גברים) עם אבחנה של מחלה הקשורה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה