רפואה משלימה

התייחסות והבהרות לדו”ח ארגון הבריאות העולמי בנושא ההנקה/מאת ד”ר רביד שכטר וד”ר שרון הרמתי (*)

ארגון הבריאות העולמי מייצר הנחיות למדיניות אשר תקדם את בריאות הציבור. כל סמכויות הבריאות בעולם קבעו את עליונות ההנקה וחלב האם על כל אלטרנטיבה באופן חד משמעי וההשלכות האדירות שיש להנקה על בריאות הציבור. כל זאת בהתבסס על אינספור מחקרים מבוססים שהתבצעו במדינות מתפתחות ובמדינות מפותחות. 

כל העקרונות המדוברים נקבעו כבר בשנת 1981 באמנה בינלאומית לשיווק תחליפי חלב אם (“הקוד”)

הדוח הנוכחי רק בדק את היישום של הקוד וקבע שהיישום מאד לא מספק, ובמיוחד לוקה בחסר דווקא במדינות מפותחות.

האמנה נכתבה (כבר ב 1981 כאמור) במטרה להגביל את הפעילות השיווקית ע”י חברות התמ”ל. הגבלה כזו חייבת להיות מעוגנת מדינית בחוקים ותקנות לצורך אכיפתם. וכאן המצב עגום באירופה וגם בישראל.

הבעיה עם שיווק בלתי הוגן של תמ?ל היא שפעילות שיווקית נרחבת זאת יוצרת מצג שווא אצל אמהות וגם אצל רופאים ואנשי מקצוע בנוגע להיות פורמולה תחליף בלתי-מזיק לחלב אם, דבר המוכח מחקרית כשגוי. מעבר לכך שיווק פורמולה מעודד נשים מניקות ?לשלב? בין הנקה לפורמולה, פעולה שמוכחת כפוגעת בהנקה לטווח ארוך, לצד החשיפה לפורמולה שבעצמה נמצאה כבעלת השלכות על בריאות התינוק.

בישראל כ 88% מהנשים מתכוונות להניק. עם זאת רק כ 50% מניקות בלעדית בגיל חודשיים-שלושה וכ 22% בלבד מניקות בלעדית בגיל חצי שנה. (נכון ל 2011)

יש צורך במדיניות מקיפה וברורה ויישום שלה בכל הנוגע בתמיכה בהנקה ובעיקר בימים הראשונים לאחר הלידה. הגבלת שיווק תמ?ל הוא רק צעד אחד בכיוון.

יש מקום לתמיכה פעילה ונרחבת להנקה נכונה, כולל יישום אקטיבי בבתי החולים ובקהילה, בעיקר בתקופה שלאחר הלידה, ומתן כלים אבחוניים וטיפוליים לצוות המטפל לאפשר לנשים בחירה מושכלת בהנקה ולאפשר לנשים שרוצות להניק להמנע מקשיים ולהתגבר על סיבוכים – להצלחת הנקה לאורך זמן ולתועלת האם והתינוק. 

* המחברות הן מנכ”ליות משותפות של חברת mymik העוסקת בבדיקות דיאגנוסטיות של חלב אם.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה